Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradska Skupština

Stojak (HNS) je najaktivniji političar, najljeniji su oni s Bandićeve liste

Sjednica Gradske skupstine na kojoj zastupnici biraju novog predsjednika Skupstine.
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
04.07.2016.
u 12:09

Aktivnost šefa zagrebačkog HDZ-a Andrije Mikulića znatno je oslabjela - priključio se u tek devet rasprava, a lani je u šest mjeseci raspravljao 22 puta

U klupama su, radi donošenja odluka, a ujedno i ispunjavanja svojih obveza, u prvih šest mjeseci ove godine sjedila 32 od ukupno 51 zastupnika a da u sedam održanih ovogodišnjih sjednica nijednom nisu izostali sa svoga radnog mjesta. Najaktivniji gradski zastupnik, prema statistici Gradske skupštine, koji je sudjelovao u najviše rasprava, šef je zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić, koji nije propustio nijednu sjednicu Skupštine.

Šefovi “slabi” na prijedlozima

Ipak, iako aktivan, Bernardić je u prvih šest mjeseci ove godine ublažio sudjelovanje u raspravama u odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine kada se u istom broju održanih sjednica uključio u šest rasprava više. Fokus za dobrobit građana Zagreba oslabio je i kod šefa zagrebačkog HDZ-a Andrije Mikulića. Iako je prije dva mjeseca preuzeo vođenje Skupštine, a sjedi, baš kao i Davor Bernardić i u Saboru, u prvih šest mjeseci ove godine priključio se u tek devet skupštinskih rasprava, dok je lani u istom razdoblju raspravljao čak 22 puta. Slab je Mikulić i na prijedlozima: ove ih je godine imao dva, a lani šest.

Iako na listi najaktivnijih zastupnika predvode SDP-ovi zastupnici – uz Bernardića i Zvane Brumnić te Saša Molan – uzevši u obzir broj zastupnika oporbenih stranaka u Skupštini, najaktivniji gradski političar među svim skupštinarima HNS-ov je Tomislav Stojak. Ta stranka u Skupštini ima tek dva zastupnika, a Stojak, osim što nije izostao ni s jedne sjednice, u raspravu se uključio 11 puta i uputio pet prijedloga.

Ako se promatra samo kriterij konstruktivnosti, na što zastupnike uvijek poziva gradonačelnik Bandić, najkonstruktivniji zastupnici ili oni s najviše prijedloga, su Dominik Etlinger (SDP) i Alen Ostojić (HSLS), a među njima je mjesto pronašao i HDZ-ov Mario Župan.

Najneaktivniji gradski zastupnici - oni koji su redovito dolazili na sve sjednice Gradske skupštine i proveli uglavnom cijelodnevnu raspravu, a da nisu imali namjeru uključiti se u rasprave, dati prijedloge, replicirati ili ispravljati netočne navode uglavnom su zastupnici s liste grupe birača nositelja Milana Bandića i HSS-a. Jedini aktivan s te liste je Vlado Crkvenac-u sedam sjednica Skupštine uključio se u deset rasprava.

>> O Čemu "šute" u Gradskoj skupštini dok danas tajno zasjedaju

Komentara 4

Avatar liquidsky
liquidsky
13:18 04.07.2016.

Bandićevci i nemaju što drugo činiti. Ne smiju imati vlastito mišljenje, kamo li zucnuti nešto ako im to njihov Gazda nije zapovjedio. Ljudi bez kralježnice, ovisni o njihovom vlasniku čijim se imenom i stranka zove. Mali Staljin s kamenjara. Kada Mali Staljin ode, od stida neće nikoga smjeti pogledati u oči. Njihov problem.

MI
MikiPrdekana
12:47 04.07.2016.

Ma neeee, lazete!!! Oni delaju 16 sati dnevno

Avatar maxist
maxist
16:05 04.07.2016.

-------ON dela drugi čkomiju i glasaju ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije