Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Građani ogorčeni

Što se događa po zagrebačkim kvartovima, sve je puno smeća?

Smeće u Zagrebu
Foto: Facebook stranica Vratite magnoliju
1/13
Autori: Hina, Vecernji list
05.11.2018.
u 14:52

Ogorčeni građani na Facebook stranicu ''Vratite magnoliju'' šalju fotografije kontejnera pretrpanih smećem

Divlja odlagališta smeća, čini se, postaju svakodnevica u Zagrebu. Podsjetimo, ugovor između C.I.O.S.-a i zagrebačke Čistoće još nije produžen. Zagrepčani su ljutiti što se smeće na pojedinim lokacijama u gradu gomila. 

Pogledajte video odlagališta smeća u Zagrebu

Građani iz svih dijelova grada na Facebook stranicu ''Vratite magnoliju'' šalju fotografije kontejnera pretrpanih smećem. Sopot, Siget, Maksimir,Trešnjevka, Retkovec, Prečko...

"Ovo smo snimili u kvartu oko Meštrovićevog paviljona. Trg žrtava fašizma i okolne ulice.
Jer važno je znati prioritete. #smrdi #beliZagrebgrad #smećejesveveće", stoji između ostalog u postu na Facebook stranici ''Vratite magnoliju''.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u Rusiji je. Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin uručio mu je odlikovanje za zasluge na polju jačanja prijateljstva i suradnje među narodima – Red prijateljstva.

Stojak: Zagrepčani su taoci nesposobnosti gradske uprave i Holdinga

Gradski zastupnik i predsjednik zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak prozvao je danas gradsku upravu i Zagrebački holding zbog pretrpanih kontejnera sa smećem po gradu, istaknuvši da su Zagrepčani postali taoci njihove nesposobnosti te zahtijevajući od gradonačelnika i Holdinga da se "hitno trgnu i konačno prikupe smeće".

"Problemi sa smećem u Zagrebu nisu od jučer, traju već godinama. Zagrepčani ne smiju biti taoci nesposobne gradske uprave i nesposobne uprave Zagrebačkog holdinga. Ako Holding, kao komunalno poduzeće Zagreba zadužen da ta komunalna usluga bude što kvalitetnija i da se redovno vrši, nije u stanju redovno prikupljati smeće koje danas i zadnjih mjeseci pada iz kontejnera van, što je on u stanju onda raditi?", kazao je Stojak.

Smeće u Zagrebu
1/7

Na konferenciji za novinare ispred zagrebačke Skupštine upitao je zašto Zagrepčani plaćaju tako skupu, jednu od najskupljih komunalnih usluga u Europi po svim parametrima, ako nadležne službe nisu u stanju prikupiti otpad. "Ako to nisu u stanju, kako ćemo onda biti u stanju uopće pravo odvajati otpad, reciklirati ga i zbrinjavati. Ovo je već jako zabrinjavajuće", ustvrdio je Stojak.

 Osvrnuo se na medijske napise da Grad nije produžio ugovore za zbrinjavanje smeća, pogotovo plastike. "Da li to možda znači da postoje namjere da se stvari dovode u Zagrebu do apsurda, da je sve u zadnji tren i da se onda pokuša potražiti neka polovična, ishitrena rješenja koja možda čak i nisu kakva bi trebala biti? Ili je to pitanje veličanstvene nesposobnosti kako Uprave Holdinga, tako i gradske uprave?", upitao je.

Naglasio je kako građani Zagreba ne smiju biti taoci ovakve politike. "To se u Zagrebu ne smije događati, jer mi tu uslugu plaćamo, i to veoma skupo", poručio je Stojak.

Stoga od gradonačelnika i Holdinga traži da se "hitno trgnu i ovo smeće koje se preljeva po kontejnerima po čitavom gradu konačno prikupe". "Ukoliko nemaju riješene ugovore s onima koji to rade, neka prikupljaju otpad odmah sada i neka ga skladište na mjestima koje posjeduje Holding. Zagrepčani ne zaslužuju ovakvo stanje kakvo je", ustvrdio je.

Video: Pogledajte u kakvom su stanju zagrebački mostovi

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 78

SO
SoloHan
12:21 05.11.2018.

Gradonačelnik treba slijedit uzor gradonačelnika Rijeke i povisit naknadu odvoza otpada za 100 posto, i svi problemi će biti riješeni.

Avatar Marko
Marko
12:34 05.11.2018.

Da li netko zna što se događa ako netko ne potpiše ugovor sa Čistoćom?

Avatar Toni Broo
Toni Broo
12:34 05.11.2018.

U mom kvartu i susjednim kvartovima te svugdje gdje se krećem po gradu ne vidim nikakvo smeće, a ovo je klasično prodavanje drame, spinova i propagande od Maje Sesver i njezine ekipe koja stoji iza stranice "vratite magnoliju". Možda see negdje ispred neke zgrade nagomilava otpad, ali to je više iznimka nego pravilo i to se dogodi jer građani ne razvrstavaju otpad kako spada ili netko poslije nekakvih radova ili rođendana zatrpa kontejnere i evo odmah vijesti. Maja Sesver i njezina ekipa vole svim silama utjecati na javnost i proizvoditi "vijesti". Nedavno su cijelu državu digli na noge uz pomoć "izbjeglice" koji je tražio "kćer", da bi se vrlo brzo otkrilo da je "izbjeglica" azil zatražio i u Crnoj Gori i BiH, ali "kćer" tamo nije bila u njegovoj pratnji. Lagali su i o plastičnoj travi oko zgrade Meštrovićevog paviljona. Uglavnom, hrvatske institucije i mediji očito moraju trzati na svaki fejes medijski napis "novinara" poput Maje Sesver što je dokaz da se stvarna moć i vlast ne nalazi u institucijama i vladi već u medijskim i novinarski dirigiranim "tvornicama laži“. U svakoj uređenoj državi postoje regulative i procedure kako do dezinformacija javnosti ne bi došlo, odnosno kako bi ih se sankcioniralo, ali to nije slučaj s Hrvatskom u kojoj stotinjak novinara svjetonazorski bliskih i dobro umreženih u svim medijima usmjerava dnevno političke i društvene teme kako njima odgovara i hrani uglavnom zlobom i zavisti sebe i one koji upijaju njihovu propagandu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije