Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijedlog na repertoaru

Koncertna direkcija, Lisinski i Filharmonija kao jedna ustanova?

Filharmonija Lisinski
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
28.02.2014.
u 08:13

Ujedinjenjem javne nabave i zajedničkim plaćanjem PDV-a postigla bi se ušteda, jer se godišnje na poslovanje ovih triju kulturnih ustanova iz gradskog proračuna troši 80 milijuna kuna

Uštede, jednostavnije upravljanje i kvalitetniji programi postigli bi se ujedinjenjem triju ustanova - Koncertne direkcije, KD-a “Vatroslav Lisinski” i Zagrebačke filharmonije. Tema je to o kojoj je raspravljao skupštinski Odbor za kulturu, a cilj je efikasnije poslovanje na koje se godišnje iz gradskog proračuna potroši 80 milijuna kuna.

– Neracionalno trošenje novca moglo bi se preusmjeriti u financiranje programa. Objedinjavanje službi, racionalizacija hladnog pogona, međusobno fakturiranje, sve su to načini uštede – kaže Tedi Lušetić iz Ureda za kulturu koji je predstavio razloge zbog kojih bi se ustanove trebale staviti pod isti nazivnik, a za što će trebati i odobrenje Ministarstva kulture.

>>Lisinski je palača glazbe koja se izdržava koncertima Olivera i Balaševića, a dolazi i Mišo Kovač

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije