Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZANIMLJIV EDUKATIVAN PROGRAM

Što ako pronađete ozlijeđenu divlju životinju? Dođite u zagrebački ZOO i naučite sve što trebate znati

Foto: Zoološki vrt Zagreb
1/3
24.05.2024.
u 15:14

Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije pripremila je niz edukativnih radionica i igara kroz koje će posjetitelje Vrta upoznati s invazivnim stranim biljnim i životinjskim vrstama te ih poticati na očuvanje onih zavičajnih.

U zagrebačkom Zoološkom vrtu u subotu će se održati zanimljivi edukativni program u povodu Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode u Hrvatskoj

Cijeli program trajat će od 10 do 15 sati, a za to vrijeme Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije pripremila je niz edukativnih radionica i igara kroz koje će posjetitelje Vrta upoznati s invazivnim stranim biljnim i životinjskim vrstama te ih poticati na očuvanje onih zavičajnih.

"Tako lijepe, tako opasne" naziv je edukativne radionice o ukrasnim invazivnim biljkama, a radionica "Kornjače – dobre i neke koje to nisu" zainteresirane će podučiti kako prepoznati crvenouhe i žutouhe kornjače te što učiniti ako ih susretnu u prirodi.

1/12

O zavičajnim vrstama životinja govorit će se uz društvenu igru Tajanstveni svijet Zagrebačke županije i kreativnu radionicu. Kroz igru će djeca moći bolje upoznati i život bijele rode. 

Edukatori Zoološkog vrta govorit će o tome što svatko od nas može učiniti za lokalnu bioraznolikost. Predstavit će hotele za kukce te kućice i hranilice za ptice. Objasnit će im i što trebaju napraviti ako pronađu ozlijeđenu divlju životinju te što se sve radi u Oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba.

VEZANI ČLANCI: 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije