Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kič na travnjaku

Stižu Bandićeve fontane vrijedne 25 milijuna kuna

fontana
Daniel Kasap/PIXSELL
21.02.2012.
u 11:00

Gradonačelnik 
Milan Bandić “gura” fontane protiv kojih su ujedinjeni zastupnici. U trenutku krize moramo čuvati novac, komentirao je Davor Bernardić (SDP)

Zamisao zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića da “oplemeni” vizure metropole blizu su realizacije. Riječ je, naime, o postavljanju već prije spomenutih fontana, ali i gradnji pothodnika od Sveučilišne knjižnice do livade te od naselja Trnje prema zelenoj površini, a postoje i planovi da se na zelenoj površini koja se nalazi u Ulici Hrvatske bratske zajednice zimi uredi klizalište.

Ovom građevinskom planu gradonačelnika ne protive se samo članovi Vijeća gradske četvrti Trnje, kojoj spomenuta površina pripada, a koja lani nije dobila ni kune za male komunalne akcije, nego i struka.

– Taj središnji prostor između dva cestovna traka označava pravo gradsko središte. Nedostaje pomak u uređenju, no da se kreće s gradnjom velebnih fontana nema smisla. Te fontane koje se planiraju graditi pokazale bi nerazmjer, a njihova gradnja da ne postoji cjelovito urbanističko planiranje grada – kazao je Zlatko Uzelac, pomoćnik ministrice kulture. Da je projekt potreban i opravdan s druge strane smatra Davor Jelavić, pročelnik nadležnog Ureda za izgradnju.
– To je nastavak uređenja javnih površina, a prošle je godine gradnja pothodnika između NSB-a i Trnjanske ceste odobren. Međutim, prošle godine ga nismo uspjeli realizirati jer nismo imali novca. To je sastavni dio uljepšavanja grada, a fontana je samo simboličan dio – objasnio je Jelavić. Osim fontana, predviđeno je i desetak milijuna za popločavanje Cvjetnog trga i okolnih ulica.

– U kriznim vremenima u kakvim se nalazimo prioritet je raspoloživ novac uložiti u projekte koji otvaraju nova radna mjesta. U trenutku krize mora se čuvati novac – prokomentirao je Davor Bernardić, predsjednik Gradske skupštine. S njim se slaže i Margareta Mađerić iz HDZ-a.
– Činjenica je da kocke na Cvjetnom sigurno nisu prioritet i sigurno bi prije toga trebalo urediti promet, vrtiće, domove za stare i nemoćne... – rekla je Mađerić, dok je Jurica Meić iz kluba SDP-a poručio da “tek kada vratimo stare dugove, možemo razgovarati o onome što će slijediti”.

Komentara 65

DE
detour
11:12 21.02.2012.

na stranu glupa ideja, ali gdje je JAVNI NATJEČAJ za fontane?

OB
-obrisani-
12:06 21.02.2012.

I nitko mu ništa nemože. Bravo Bandiću ti si car.,

OK
okus
14:35 21.02.2012.

Jeb** kanalizaciju i to kaj je 1/4 Zagreba nema. Glavne su fontane. Cijeg li su rode ??????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije