Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne propustite

Stipe Mesić i Jurica Pađen uveličali otvorenje "Higgsbozonova dodira"

Zagreb: Veleposlanstvo Turske predstavilo sliku Adolfa Polunića koju je naslikao u čast 100 godina turske državnosti
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/15
15.12.2023.
u 12:27

Izložba slika 85-godipnjeg Adolfa polunića može razgledati do 13. siječnja u Turskom kulturnom centru Yunus Emre, a ulaz je besplatan

Zagrebačka slikarska senzacija, 85-godišnji umirovljeni grafičar Vjesnika Adolf Polunić, u Turskom je kulturnom centru Yunus Emre u Zagrebu u prostorijama Turskog veleposlanstva u Hebrangovoj otvorio izložbu koja će se moći pogledati do sredine siječnja.

Nastavak je to suradnje Veleposlanstva Republike Turske s umjetnikom čiji je rad odabran da predstavlja Hrvatsku povodom 100. obljetnice turske državnosti. Polunićevo će platno, naslikano u tu čast, kazali su domaćini, biti trajno izloženo u prostorijama Kulturnog centra Fuat Korkmaz

– Od srca mu zahvaljujemo i čast nam je što smo imali prilike surađivati s takvim umjetnikom. Slika je za nas neprocjenjiva, a posebna je čast što slaveći umjetnost, istovremeno proslavljamo100. godišnjicu turske državnosti ali i 85. rođendan velikog umjetnika – kazao je ravnatelj Turskog kulturnog centra Fuat Korkmaz

Vrijednost Polunićevog rada pokazuje i to što se na otvorenju okupilo niz uglednika uključujući bivšeg predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića, gitarista Jurice Pađena koji je uz suprugu, među prvima prepoznao Polunićevu virtuoznost, kao i profesora te književnog i likovnog kritičara Aleksandra Bravara koji je na otvaranju održao upečatljiv govor. 

–Adolf Polunić je mogli bismo reći, nespoznat slikar kojega je teško definirati. Kada govorimo njegovom opusu, kriteriji se gube, no bez obzira kako ga vrednujemo, neupitno je da će vas njegova apstraktna platna dotaći do srži vaše duše- kazao je profesor Bravar. 

Podsjetimo, Adolf Polunić, samouki je slikar koji nije završio niti jednu školu slikarstva, a svoj je talent brusio čitav život. Dvadesetak radova koji se mogu razgledati na izložbi, nastali su u posljendjih 6 godina, iako stvara čitav život. O njegovom je slikarskom umijeću umijeću prvi izvještavao Večernji list nakon što je oduševio publiku i kritiku na sajmu Art Zagreb. 

Izložba pod nazivom „Higgsbozonov dodir“ u Turskom kulturnom centru ostaje otvorena za sve posjetitelje do 13. siječnja, ulaz je besplatan.

Ključne riječi

Komentara 1

JO
Jova
13:56 16.12.2023.

Mesić i kultura...dva različita pojma..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije