Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čišćenje ulica

Stigla dozvola, glomazni otpad odvozi se u skladište Robnih terminala na Jankomiru

Glomazni otpad
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/2
19.12.2014.
u 15:30

Riječ je o prostoru od oko dvije tisuće kubnih metara u koji su kamioni već počeli odvoziti glomazni otpad s gradskih ulica koje će od njega biti očišćenje do blagdana

Uoči sjednice Gradske skupštine koja će se održati u ponedjeljak zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek održala je konferenciju za medije s koje je poručila da su Robni terminali dobili dozvolu za skladištenje glomaznog otpada u halama na Jankomiru.

- Riječ je o prostoru od oko dvije tisuće kubnih metara u koji su kamioni već počeli odvoziti glomazni otpad s gradskih ulica koje će od njega biti očišćenje do blagdana - kazala je Švaljek.

Dodala je da će se uskoro raspisati i javni natječaj kojim će se tražiti tvrtka koja će otpad koji se za sada ne smije odlagati na Jakuševec preuzimati i zbrinjavati sve dok odlagalište ponovno ne dobije potrebne dozvole.

Švaljek je kazala da će na Skupštini ipak glavna tema biti izglasavanje proračuna za 2015. godinu (6,8 milijardi kuna) koji je malo promijenje u odnosu na predložen na posljdnoj sjednici Skupštine na koji su zastupnici imali 23 amandmana, odnosno prijedloga za izmjenama.

- Prijedlozi su bili kvalitetni i uvažili smo ono što smo mogli. U samom proračunu neke stavke su smanjenje no neke povećane tako je on ostao isti - istaknula je Švaljek. Tako su, dodala je, smanjili subvenciju ZET-u za 44 milijuna kuna koliko su u proračunu srezali i za izatke za plaće. Taj novac prebačen je za naknadu za prijevoz umirovljenicima, a više novca dobili su i projekti Ureda za osobe s invaliditetom i Ureda za EU poslove te odjel za branitelje.

- ZET je ove godine već povećao svoje prihode, a taj trend morati će nastaviti i sljedeće godine kako bi pokrili manjak subvencije - zaključila je Švaljek.

Komentara 6

NO
nonasur
20:16 19.12.2014.

Ukinuti prirez cim prije! Toliko su nesposobni da ni odvoz smeca nisu u stanju organizirati. Nisu u stanju raspolagati nasim novcem!

DU
Deleted user
14:47 20.12.2014.

Robni terminali. Bivši rukovoditelj Slobodan Ljubičić-Kikaš.Firma pod patronatom Grada. Koliko im se plaća za to. Bandića ne zvati-kako je udesio Mesničku i to na naš račun (trebalo bi ga natjerati da sve popravke i preinake sam plati) tako će i ovo.

GL
glavafromdubrava
18:22 19.12.2014.

trebalo je cekat da snjeg padne pa da vidis belaja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije