Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KANAĐANKA VOLONTIRA

Stephanie Kruzich želi pomagati osobama s invaliditetom i starijima

stephanie kruzich
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
16.11.2013.
u 09:41

Pse će istrčavati sat vremena svaki dan, radnim danom i vikendom do 14 sati

Kanađanka hrvatskog porijekla Stephanie Kruzich želi pomagati Zagrepčanima koji imaju pse, a ne mogu ih istrčavati i stoga je osnovala udrugu Psi – pomoć starijima i osobama s invaliditetom – i pomagat će besplatno.

Prima i donacije

– U našem gradu ima puno starijih osoba kao i osoba s invaliditetom kojima nema tko prošetati psa. Poznato je da psi jako dobro utječu na ljude ako je odnos kvalitetan. Zadovoljan vlasnik je onaj koji ima sretnog i zadovoljnog psa, a zadovoljan pas je sit, mažen i istrčan pas – kaže 37-godišnja Stephanie.

Pse će istrčavati sat vremena svaki dan, a slobodna je radnim danom do 14 sati i vikendom. Šetat će pse od Ulice Repulike Austrije do Kvaternikova trga te od Gornjeg grada do Glavnog kolodvora, dakle dio grada do kojeg se od Trga bana Jelačića tramvajem može stići za 15 minuta. Želi pomoći i ostalim vlasnicima pasa koji mogu uplatiti donaciju udruzi prema želji. Njezina udruga ima tri člana, no ona je zasad jedina šetačica pa poziva volontere da se priključe ako žele.

Odrasla uz pse

– Kad volontiraš, daješ svoje vrijeme, ali i puno dobiješ. Ljudi u Hrvatskoj su jako velikodušni. Volontiranje je otvaranje srca i prema nepoznatima koji trebaju našu pomoć – kaže Stephanie i ističe da u Kanadi postoji zakon prema kojem svako dijete od 13. godine do završetka srednje škole mora volontirati najmanje 40 sati.

Vlasnici pasa i volonteri mogu joj se javiti na broj 095/9295-870 ili na udrugapsi@gmail.com. U posljednjih pola godine sprijateljila se s Dobrankom Rašić iz Dežmanove koja ima 6-godišnjeg maltezera Charlieja.

Stephanie Kruzich rođena je u Montrealu, profesorica je engleskog i predaje u Američkom institutu. Odrasla je uz pse i radila u skloništu za životinje u Torontu kao koordinatorica volontera. U Kanadi postoji razvojni sustav prilagodbe pasa prije odlaska u novu obitelj. U Hrvatskoj je imala Maksa, kraškog ovčara koji je s njom bio devet mjeseci prije spajanja s novom obitelji.

Komentara 1

GD
goran.durinic
16:08 17.11.2013.

Jako lijepa gesta Stephanie.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije