Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova tribina

Stavit će kante u Knežiji, projektira se asfalt za Vrbje

05.03.2013., Zagreb - Zelene kante za smeca na autobusnoj stanici.  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
30.09.2014.
u 09:30

Donosimo odgovore na dio pitanja čitatelja vezana uz Večernjakovu tribinu "Želite li bolji kvart?" koja su stigla u redakciju

Gotovo stotinu pitanja na koje čitatelji žele znati odgovore stiglo je na adresu Večernjeg lista, u vezi tribine "Želite li bolji kvart?".

Kroz mjesec dana zadržavamo se u gradskoj četvrti Trešnjevka - jug, a ovo je samo dio pitanja na koje smo dobili odgovore nadležnih. Ostale objavljujemo u idućim brojevima Večernjaka.

Kad će se asfaltirati ulica Vrbje, od Petrovaradinske prema Jarunu?

Saša Molan (GČ Trešnjevka - jug): Izrada tehničke dokumentacije uvrštena je u Program gradnje objekata i komunalne infrastrukture u Gradu Zagrebu u 2014.

Je li moguće da se prekrasna i funkcionalna zgrada mjesne samouprave Knežija, Albaharijeva 2, stavi djeci na raspolaganje? Bilo bi poželjno organizirati vikendom školu plesa.

Saša Molan: Vijeće GČ prostore mjesne samouprave daje na povremeno i jednokratno korištenje udrugama i političkim strankama. Za prostor mjesne samouprave u Albaharijevoj 2 nije se javila udruga koja bi organizirala školu plesa.

Uz pločnik uz Zagrebačku aveniju, s južne strane, kod Knežije, na potezu od autobusne stanice kod OŠ Matije Gupca, pa sve do križanja sa Savskom cestom nema nijedna kanta za smeće. Dvije, već devastirane, su u pothodniku i dvije su u parkiću između zgrada. Do njih se treba spuštati stepenicama. Mogu li se postaviti kante za smeće?

Čistoća: Košarice u pothodniku ćemo promijeniti, te postaviti dvije nove na potezu od autobusne stanice (OŠ Matije Gupca) do Savske ceste.

Ulica Kninska ima zabranjen znak zaustavljanja i parkiranja, no ljudi se i dalje parkiraju na njoj. Hoćete li ukloniti taj znak?

Alan Ordulj (Odjel za promet): Izaći ćemo na teren i vidjeti u čemu je problem. Ako je krivo postavljen znak, maknut ćemo ga, ako nije, iscrtat ćemo parkirališna mjesta. Ako su ondje nepropisno parkirana vozila, poslat ćemo prometne redare.

Komentara 1

MK
marija.kadoic.9
07:52 09.11.2014.

Poštovanje,interesira me zašto se ne uklone "divlji vrtovi" na potezu od Selske do Zadarske ulice na Knežiji,pored novog Lidla. Čije je to zemljište i zašto to grad Zagreb ne riješi, jer je zaista živo ruglo. Svaki dan šetam onuda i i gledam smetlište, uz razne kante, stare kade i td. Unaprijed zahvalna, s štovanjem Marija Kadoić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije