Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tribina 11. veljače

Stariji će imati priliku dobiti savjet za svoj problem

umirovljenici
Foto: VL FOTO
10.02.2016.
u 09:06

Na pitanja će odgovarati predstavnici Centra za socijalnu skrb i Sindikata umirovljenika

Tribina o pravima stariih osoba održat će se sutra, 11. veljače, u mjesnom odboru Petar Zrinski, Primorska 32. Posjetitelji će imati priliku saznati pripada li im neko pravo, mogu li  dobiti dodatak na mirovinu, zapeli su s dokumentacijom i ne znaju kako  dalje ili žele postaviti pitanje predstavniku Centra za socijalnu skrb  ili Sindikata umirovljenika.

Prethodna tribina pokazala je da je najveći broj starijih osoba zainteresiran za probleme vezane uz ugovore o dosmrtnom i doživotnom uzdržvanju. Projekt informiranja starijih na području Donjeg grada provodi Udruga  PROMEZA, a motiviran je porastom broja starijih osoba u ukupnoj  populaciji.

Gledano po gradskim četvrtina u gradu Zagrebu, na temelju  Popisa stanovništva iz 2011. godine, tendencija je starenja naročito  izražena u četvrtima Donji Grad i Gornji Grad – Medveščak, naročito  žena. Indeks  starenja u četvrti Donji Grad je 240,5, a u četvrti  Medveščak 193,4. Dostupnost informacijama o njihovim pravima većem  dijelu starijih osoba je otežana zbog njihove lošije mobilnosti i  nedostatne informatičke pismenosti.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije