Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pluto

Stare tvorničke hale bit će Muzej automobilizma

oldtimer rally (1)
Goran Kovacic/PIXSELL
30.06.2012.
u 10:00

Samo u Zagrebu ima više od 1300 vlasnika starih vozila, koji su zaslužni što je taj dio povijesti sačuvan

Grad Zagreb odobrio je molbe oldtimer entuzijasta pa će uskoro metropola biti bogatija za Muzej automobila Ferdinand Budicki. Oko tisuću kvadratnih metara bivše tvornice Pluto na Zavrtnici uključujući i parkiralište tako će postati mjesto gdje će se skupljati sva moguća povijest automobilizma grada Zagreba, Hrvatske, ali i neke zanimljive crtice iz šire regije.

- Cilj pokretanja Muzeja je povezati cjelokupnu zagrebačku scenu starodobnih vozila jer više od 1300 njihovih vlasnika nema adekvatan prostor - kazao je inicijator Valentino Valjak. Istaknuo je kako je do sada prikupljeno više od dvije tisuće fotografija iz povijesti automobilizma Zagreba i Hrvatske te oko 20 sati dokumentarnog filmskog materijala u razdoblju od 1909. do 1990 godine. Kulturni identitet Zagreba kroz automobilističku kulturu tako će zasigurno postati nova turistička atrakcija.

Komentara 1

DO
doktorica
13:32 01.07.2012.

umjesto da nešto proizvodimo naše tvornice postaju muzeji,a radnici umjesto da nešto proizvode postaju socijalni slučajevi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije