Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve im uništili

Stanovnici Jaruna bijesni: 'Nismo znali da će se pojaviti najezda ljudskih krtica'

02.11.2021.
u 16:34

Nekome se u prolazu učinilo zgodnim dodati ružmarin u svoj vrt, pa su iščupali tuđi i pokvarili dan cijeloj zgradi.

Mjesec dana nakon što su se pohvalili izgledom novo zasađenog vrta u Pakoštanskoj ulici na Jarunu, stanare je za produženi vikend dočekao hladan tuš. Neko je iskopao i odnio cvijeće koje su vlastitim rukama zasadili.

- Nismo znali dok smo ostavljali svoju kičmu kod uređenja vrta da će se pojaviti najezda ljudskih krtica. Hvala onome tko rahli našu zemlju i krade cvijeće. Ako već to radi neka nam ostavi koju kunu za kozmodisk i voltarene - javno se u Facebook grupi "Jarun MOJ KVART" požalila jedna od sudionica projekta stanara.

Plava trava, lavanda, ružmarin, erika i mali čempresi iščupani su iz korijena i za njima ostavljene rupe, ljutnja i razočarenje stanara.

- Ne radimo hajku sada, ali ružno je vidjeti, žalosno. Ipak je tu naš trud, vrijeme i entuzijazam - govori stanarka zgrade na Jarunskom placu, koja je sudjelovala u njihovoj akciji uređivanja.

Ponukane neodgovornim ponašanjem vlasnika pasa, koji za svojim životinjama nisu kupili izmet na zelenim površinama ispred ulaza u zgradu, nekolicina stanarki je pokrenula akciju sadnje cijelom dužinom zgrade. Kako se radi o privatnom zemljištu, prikupile su suglasnost sustanara i krenule prije mjesec dana.

- Krenulo je spontano i radili smo za svoju dušu i svoj gušt, za našu djecu, da prolaznicima i gostima bude ljepše, da nam miriše oko zgrade. Izabrali smo biljke da nam pašu i da nisu zahtjevne i organizirali se - kaže stanarka Katarina.

Financirali su se iz vlastitih sredstava i pričuve i dodali malu ogradu da psi ne ulaze među biljke. Ovakvo ponašanje sugrađana ih rastužuje, a kako kažu, ne događa se samo njima već i drugim Zagrepčanima koji su pokušali uljepšati svoj zeleni kutak.

- Ne želimo nikoga prozivati sada, ali planiramo postaviti kamere, kada provjerimo zakonski okvir i odlučimo kako. Događale su se i druge devastacije i provale, iščupane biljke su samo katalizator - kaže stanarka Katarina.

Komentara 6

RA
R.adioT.elevizijaL.jestve
09:19 03.11.2021.

Kad Hrvati nađu razlog za lijepo i zajednistvo , u pravilu netko to pokvari , tocno kao da netko namjerno kvari i unistava , taj netko je lose gradanski odgojen

TM
trade_mark
15:37 03.11.2021.

Ljudi su stoka.

GE
generacija57
17:53 02.11.2021.

Kak veli jedna naša manjina,sve kaj nije zašvasano poslije 12 sati je naše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije