Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivica Lovrić

Stanovnici Jakuševca najesen će dobiti novi vrtić s 10 odgojnih skupina

Ivica Lovrić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
19.02.2016.
u 13:19

"Ozbiljno razmišljamo, a to je i najavljivao i gradonačelnik, da počnemo poticati studente koji završavaju studij u roku, dakle uz one koji su izvrsni. Mislim da se premalo pozornosti poklanja onima koji nemaju sve petice u indeksu, ali studij završavaju u roku, rekao je Lovrić

Pročelnik za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba Ivica Lovrić gostovao je na Soundset Plavom te je dao intervju u emisiji Mišćafl. Najavio je kako će do jeseni na Jakuševcu biti sagrađen dječji vrtić, a osvrnuo se i na ovotjedno ozljeđivanje troje mališana u dječjem vrtiću Vrbik.  Na pitanje kakva je sigurnost djece, odgovorio je da je svaki dan u dječjim vrtićima u Zagrebu 40 tisuća djece te da postoje jasni protokoli.

"Ako se odrasli toga drže, onda je sigurnost djece dobra i nije upitna. Na svu sreću mi nemamo ovakvih događaja kao što je ovaj iz prošlog tjedna. Nažalost u tom velikom broju djece dogodi se i tako nešto. Nadam se da se nešto slično neće ponoviti", rekao je.

Gradonačelnik Bandić u kampanji je najavljivao izgradnju deset dvorana, deset vrtića i deset škola u Zagrebu, a Lovrić je otkrio koje će škole i vrtići biti završeni do jeseni.

"Goljak, Baletna škola, Osnovna škola Odra bit će gotova, a očekujemo i da se završi dječji vrtić u Dragonošcu i da će, ovo je ekskluziva, od 1. rujna stanovnici Jakuševca imati završen dječji vrtić koji će imati deset odgojnih skupina."

Dodao je kako će se dio objekata financirati direktno iz proračuna, a dio iz javno-privatnog partnerstva. Najavio je kako će se nastaviti podjela besplatnih udžbenika za sve osnovnoškolce i srednjoškolce, a otkrio je da se studente planira nagraditi na drukčiji način.

"Ozbiljno razmišljamo o tome, a to je i najavljivao i gradonačelnik, da počnemo poticati studente koji završavaju studij u roku, dakle uz one koji su izvrsni. Mislim da se premalo pozornosti poklanja onima koji nemaju sve petice u indeksu, ali studij završavaju u roku".

Početkom tjedna zagrebački sportaši više ne mogu obavljati sportske preglede u Sportskoj poliklinici na Borovju jer joj je Ministarstvo zdravlja zabranilo rad, pa se pregledi mogu obaviti u ordinacijama za medicinu rada i sporta triju domova zdravlja – Istok, Centar i Zapad. "To je privremeno rješenje koje će trajati do ljeta, a onda će se pregledi ponovno vršiti na Borovju", naglasio je Lovrić.

"Mi smo pokrenuli aktivnosti da Grad osnuje sportsku polikliniku koja će biti namijenjena isključivo sportašima, ali da Grad bude osnivač, a ne Savez sportova ili nekakva zajednica sportova, kao što je to bio ZŠS prije nego je ukinut".

>> Evo što vam je za vrtiće i škole odgovorio pročelnik Ivica Lovrić

Komentara 1

DA
darwil
19:24 20.02.2016.

Mr. BEEN

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije