Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POS

Stanovi u Klari i Zapruđu 1083 i 1035 € po kvadratu

Stanovi
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
Autor
Sandra Golemac
28.01.2015.
u 09:00

Većina stanova bit će useljiva već ove godine, a ministrica će gradilišta obići danas

Dobro je povezana brzim prometnicama, ali i javnim gradskim prijevozom. U neposrednoj su blizini vrtić, osnovna škola, knjižnica, ambulanta te dječja igrališta i parkovi, a stanovi će se grijati najsuvremenijim sustavom za grijanje i hlađenje s niskom potrošnjom energije. Riječ je, naime, o zgradi POS-ovih stanova u Klari, koji bi trebali biti useljivi u rujnu ove godine, a čije će gradilište danas u 10 sati obići ministrica graditeljstva Anka Mrak-Taritaš uz pratnju svoga zamjenika Željka Uhlira te Slavka Čukelja, direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama.

Sagradit će se tamo ukupno 332 stana i 12 poslovnih prostora, a cijena će biti 1083 eura po četvornome metru. Nakon toga obići će gradilište POS-ovih stanova u Zapruđu, uz Ulicu Karla Metikoša. U blizini zgrade su četiri tramvajske linije, vrtić, osnovna škola, knjižnica i ambulanta, a nedaleko od zgrada je i park i jezero Bundek. Grijanje stanova osigurano je preko gradske toplane, a svaki će imati i svoje garažno mjesto.

Sagradit će se ukupno 519 stanova, odnosno u prvoj fazi u rujnu će biti useljivo 228 stanova, a u drugoj fazi u srpnju iduće godine ukupno 291 stan. Cijena četvornoga metra za POS-ov stan u Zapruđu bit će 1035,60 eura. Od početka provođenja programa POS-a, naime, ukupno je sagrađeno 5457 stanova u 181 objektu, a pravo na kupnju imaju svi državljani Hrvatske koji zadovoljavaju kriterije.      

Komentara 13

LO
loza
09:28 28.01.2015.

godišnje se proda niti 2000 stanova, na trižištu ih ima barem preko stotine tisuča, samo država ima 40000 nekretnine a dalje se betonira? smješno zar ne.

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
09:38 28.01.2015.

Recite što hoćete ali bit će rasprodani u mjesec dana. Pogledajte cijene ostalih novogradnji u zagrebu - napuhane do neba jer građevinsko - bankarska mafija pumpa cijene do neba. Stan u Zagrebu košta kao stan u Beču a razlika u standardu 4 puta.

TH
than
11:57 28.01.2015.

Nisam niti znao da je sve tako blizu u Klari... Jao, jao... A stanove neka kupi tko zeli. Lako mu uvedu porez na nekretnine koji ce nam uvaliti slijedece godine, jer tu su sredjeni imovinsko-pravni odnosi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije