Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teret zvan sopnica

Stanogradnja više nema posla, hoće li je ukinuti?

'28.12.2008., Zagreb - Stanovi u zgradama u stambenom naselje Sopnica-Jelkovec u Sesvetama.  Photo: Zeljko Hladika/Vecernji list'
Željko Hladika/PIXSELL
07.08.2013.
u 08:10

Osnovni zadatak Holdingove tvrtke je gradnja i prodaja stanova, a novi projekti poput Podbrežja još su daleki

Zagrebački holding napokon se rješava dugogodišnjeg tereta zvanog naselje Sopnica-Jelkovec. Nakon što je Grad odlučio unajmiti i preostalih 579 stanova te 230 garaža koje u Holdingovoj podružnici Stanogradnja nisu na tržištu uspjeli prodati od 2009. godine, postavlja se pitanje ima li smisla njezino daljnje postojanje ili bi je zbog štednje trebalo ukinuti.

Naime, budući da je osnovni zadatak tvrtke gradnja i prodaja stanova, treba vidjeti što će 15 zaposlenika dalje raditi.

Na gradnju sličnog naselja u Podbrežju zbog krize će se pričekati, pa će zaposlenici na čelu s direktorom do tada ili pripremati dokumentaciju za taj projekt ili će ih uprava u najavljenoj štednji preraspodijeliti na nove dužnosti. U posljednje četiri godine uspjeli su prodati stotinjak stanova pa je odluka Grada o najmu te iznajmljivanju građanima jedini model njihova stavljanja u funkciju.

Unatoč dogovorenom najmu s Gradom, tvrtka i dalje reklamira prodaju istih stanova na internetskim stranicama. 

>>Šef u Holdingu istovremeno bio i direktor i ravnatelj

>>U najam ide i 579 stanova u Sopnici Jelkovec

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije