Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nespremni

Stanari više od 60 stanova smrzavaju se zbog neslaganja

grijanje
Ivica Galović/Pixsell
13.10.2010.
u 10:49

Iako je ogrjevna sezona za Zagrepčane koji su na vrijeme očistili i pripremili svoje kotlovnice počela još sredinom rujna, stanari nebodera na Ravnicama u Augustinčićevoj 11 još se uvijek smrzavaju.

Iako je ogrjevna sezona za Zagrepčane koji su na vrijeme očistili i pripremili svoje kotlovnice počela još sredinom rujna, stanari nebodera na Ravnicama u Augustinčićevoj 11 još se uvijek smrzavaju.

Zgrada ima više od šezdeset stanova, a zbog neslaganja oko izdvajanja novca za pričuvu zimske temperature dočekali su u hladnim prostorijama.

Stah od požara

– Imam malo dijete koje ne mogu ostaviti u stanu s upaljenom grijalicom jer me je strah požara. Na sve načine pokušavamo zagrijati stan, no to je nemoguće. Preko noći isključimo grijalicu jer nas je strah da se ne zapalimo, a ujutro se smrzavamo – očajna je stanarka Vlatka Pandžić Jakšić.

Predstavnica stanara Katica Šveb, na rubu je “ludila”.

– U potpunosti mijenjamo kotlovnicu, a radovi nisu počeli na vrijeme jer je zgrada dužna 41 tisuću kuna. Morali smo skupiti novac, a kako je teško napravit kompromis i dogovor među velikim brojem stanara koji žive u neboderu, ne treba posebno objašnjavati – rekla je Katica Šveb te dodala da gospođa Vlatka koja se žali na hladnoću, nema stvarnu percepciju problema.

Majka devetogodišnje djevojčice koja roditelje dočekuje u hladnom stanu, ipak ne slaže se s tim.

– Mislim da ne postoji velik interes da se radovi na kotlovnici završe brzo jer većina stanara radijatore isključi po zimi kako ne bi plaćali grijanje, a tijekom cijele sezone grijanje se iz nekog razloga gasi u deset sati navečer pa nam je uvijek hladno – opisala je Vlatka dugogodišnje probleme s grijanjem.

Uzaludna upozorenja

Iako iz Toplinarstva građane upozoravaju da na vrijeme završe s izmjenom dotrajalih cijevi, dio zgrada i ovu je ogrjevnu sezonu dočekao nespreman, kaže Silvija Barić iz odnosa s javnošću.

Komentara 12

EU
eureka001
12:35 13.10.2010.

nema love nema grijanja-jedino ispravno pa sve po svud ko je vlasnik stana placa mjesecno u fond zgrade, za otprilike 80 m2 to kosta otprilike 290 eura ili recimo 2000 kuna mjesecno, jasno plus topla voda plus sve ostalo, ovo se placa jers e moze desit ko sad u zagrebu da treba nesta renovirat a vlasnici nemaju love, ili jedan bi a drugom to netreba, kad prodas stan onda prodas i lovu kuju imas u fondu zgrade, ako ne placaju neks e smrzavaju-komunizma vise nema-sad treba sve platit.

EU
eureka001
12:39 13.10.2010.

tu mi nejde u glavu kak to vragu placaju po kvadratu a ne po potrosenoj toplini, vani svaki radijator ima brojilo ili termostat, pa koliko potrosis toliko platis, ak hoces hodat u kratkim rukavima i gacama, onda ce doci racun \"da padnes dolje\" a ako imas unutra temperaturu od 20C onda ces lovu sigurno dobit van, u hrvatskoj to izgleda ovak: ak mi je vruce otvorim prozor a radijator nek grije, onda bi po istom principu u trgovinama morali svi placat isto, jedan uzme kruh a drugi napini kolica a na kasi placaju isto, toga ima samo u hrvatskoj.

DU
Deleted user
12:50 13.10.2010.

Sličan problem je bio i u Tijardovićevoj 10, 12 i 14

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije