Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Stanari pozivaju gradonačelnika u Barbarinu ulicu

Gradonačelnik kaže da se stanari trebaju obratiti Mjesnom odboru “Kardinal Franjo Kuharić” kako bi im se cesta asfaltirala.
08. lipnja 2010. u 20:40 0 komentara 24 prikaza
Prašina
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Isti dan kad je izašla priča o nevoljama stanara u Praunsbergerovoj ulici, u kojoj su izvođači radova “zaboravili” na rupu, sa sličnim problemom javio nam se i stanar iz Barbarine ulice.

– Još od 2007. godine, kad smo se uselili u nove zgrade, iz Grada obećavaju da će asfaltirati našu cestu – kaže stanar Ivan Biletić.

Tvrdi da je investitor, koji je sagradio zgrade, pripremio sve za asfalt, napravio šahtove i rekao kupcima stanova da Grad treba asfaltirati cestu.

– Ako je potrebno i stanari će dati dio novca za asfaltiranje. Tu imamo desetak djece koja još ne idu u školu. Kotači na kolicima u kojima vozim svoje desetomjesečno dijete raspadaju se zbog rupa i šljunka na cesti – opisuje Biletić i dodaje kako je to valjda jedina ulica u tom dijelu Samobora koja nije asfaltirana.

– Pozivam gradonačelnika da dođe kod nas i vidi kako to izgleda – nudi Biletić.

Gradonačelnik Krešo Beljak kaže, pak, kako se stanari za asfaltiranje te ceste trebaju obratiti u svoj Mjesni odbor “Kardinal Franjo Kuharić”.

– Mjesni odbor donosi godišnji plan za male komunalne akcije i on mora odrediti asfaltiranje te ceste – kaže Beljak.

Ipak, stanari Barbarine ulice već su se obraćali Mjesnom odboru, kaže Biletić, a tamo su dobili odgovor kako je Odbor dobio samo sto tisuća kuna i još ne znaju na što će ih potrošiti. Predsjednika MO-a “Kardinal Franjo Kuharić” nismo jučer uspjeli dobiti na telefon.

ITA, Coronaviruskrise, Italien
Znanstvena analiza
Rudan: Analiza stvarnih uzroka tragedije COVID-19 u Italiji i drugim zemljama EU
A1 Hrvatska
HOME OFFICE
Najbolji savjeti za što bolji rad od doma
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.