Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaštita ugroženih

Stan za 24 i zaposlenje za 33 žene žrtve obiteljskog nasilja

nasilje u obitelji
Foto: ilustracija
Autor
Sandra Golemac
09.04.2014.
u 12:40

Pozitivni su podaci izvješća o radu u 2013. godini, no istaknuta je potreba za osnivanjem Zaklade za žrtve silovanja u Domovinskom ratu

Na Odboru za socijalnu skrb jučer su u Gradskoj skupštini usvojena izvješća o strategiji izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom u 2013. godini, o stanju i kretanju sigurnosnih pokazatelja na području grada, ali i o radu gradonačelnika od 2. lipnja do 31. prosinca 2013. godine.

Posebno su se istaknuli podaci strategije zaštite od nasilja u obitelji.
– Moramo naglasiti da se mnogo truda ulaže u zaštitu žrtava obiteljskog nasilja. Lani smo stambeno zbrinuli 24 obitelji, dok je godinu prije stan dobilo samo njih pet. Također, lani smo u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje zaposlili 33 žene žrtve obiteljskog nasilja, što je deset više nego godinu prije – kazala je Romana Galić, pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu.

Osim toga, pročelnica Gradskog ureda za branitelje Vesna Helfrih istaknula je potrebu za osnivanjem Zaklade za žrtve silovanja u Domovinskom ratu kako bi se potaknulo nastojanje da se počinitelji kazne i da se pošalje poruka žrtvama da nisu same.

>>Zanemaruju se psihičke posljedice nasilja u obitelji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije