Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradski prostori

Stan koji se prodaje za 285 € po kvadratu nitko nije ni pogledao

23.12.2016., Zagreb, Tucanova 3 - Zgrada u kojoj se nalazi gradski stan koji se prodaje na javnoj drazbi. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
27.12.2016.
u 11:45

Podrum u Kušlanovoj 59 nije zanimao kupce

Podrumski stan u Kušlanovoj 59. Četrnaest četvornih metara za 30 tisuća kuna, a zainteresiranih Zagrepčana – nula. Jedna je to od osamnaest nekretnina koje se trenutačno mogu kupiti od Grada, a koju se moglo razgledati prošlog tjedna.

Dodatno ulaganje 10.000 eura

– Cijena je 285 eura po četvornom metru, što je super s obzirom na to da se stanovi na Peščenici inače prodaju po 1200-1300 eura po kvadratu – objašnjavao nam je gradski službenik, dok nas je vodio uskim hodnikom do stana u podrumu i usput nas upozoravao da pazimo kud hodamo budući da u prostoru nema struje. Kupaonica od dva kvadrata, kuhinjica u kojoj su smještena dva kuhinjska elementa sa sudoperom i jedna nešto veća derutna prostorija puna kutija ono je što nas je dočekalo ispod razine zemlje u susjednoj ulici onoj u kojoj živi gradonačelnik Milan Bandić.

– To što nitko nije došao ne znači da se prostor neće prodati. Već ima jedan stan na istoj razini, a možda će i netko od stanara kojem treba mjesto za skladištenje u ovih četrnaest kvadrata naći baš to – objasnio nam je službenik zadužen za pokazivanje stanova na prodaju, koji nas je poveo i kroz 68 četvornih metara na prvom katu Tućanove. Stan je to za koji se treba izdvojiti 665 tisuća kuna, odnosno 1323 eura po četvornom metru, što je 400 eura manje od prosječne cijene kvadrata na području Maksimira. Narančasti interijer, nedostatak kuhinje, a i poplavljeni parketi u ovom slučaju nisu odvratili Zagrepčane da ga ipak dođu pogledati.

– Zaručnica i ja tražimo stan, a budući da su ovi ispod tržišne cijene, došao sam vidjeti može li se useliti odmah i koliko još radova treba obaviti – rekao je Zdravko Mitak koji je zaključio da u Tućanovu treba uložiti još minimalno deset tisuća eura. Stanje je slično u svakoj od osamnaest gradskih nekretnina za koje se na javnoj dražbi može javiti do 8. siječnja. Jer “neuseljivo” je pridjev koji su iz Grada sami dali stanovima i kućama koje prodaju.

“Uskaču” građevinari

– U svakom je potrebna renovacija, ali obično u ovakvim slučajevima “uskaču” građevinari koji znaju višestruko zaraditi na nekretninama kao što su ove – objasnio je službenik Grada koji je vodio obilaske stanova.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije