Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tramvaji odsad staju tek nakon križanja Ilice sa Selskom

Stajalište Sveti Duh: Tramvajska se stanica odselila, a zebra nestala

29.01.2009.
u 23:42

Kada su od ponedjeljka ZET-ovci tramvajsko stajalište Sveti Duh u smjeru grada premjestili na novu istočnu lokaciju, točnije na križanje Ilice sa Selskom, stanari okolnih zgrada pomislili su da će njihov mir osim buke automobila remetiti i strojevi jer, kako su nam rekli: “Mislili smo da bu se tu nekaj radilo.”

No nitko od njih nije ni slutio da će pješaci biti “otkantani”, a prednost dana automobilima.

Prijelaz zagradili ogradom
Naime, zapadni pješački prijelaz preko Ilice kojim se pješaci odavna koriste sada je zagrađen zaštitnom ogradom, a sve zbog bolje protočnosti vozila, kako su na svojim službenim stranicama objavili ZET-ovci.

– Ma bolje je tak. Viđala sam djecu kak iz tramvaja pretrčavaju taj dio i samo sam čekala da se nekome nešto dogodi. Ovako se malo prošeću i to je to. Ljudima se uvijek teško odreći navika, ali kaj fali ovome – komentirala je u prolazu gospođa Sanja.

Iako su u par dana otkako imaju novo stajalište građani, doduše mrzovoljno, prihvatili ovo novo rješenje, ipak ima i onih koji po navici tramvaje čekaju na starom stajalištu.

– Susjed, nije nam tu više stanica. Kaj tu čekate – dobacila je u prolazu gospođa Sanja umirovljeniku. Iako s nama nije želio razgovarati, s noge na nogu krenuo je za svojom susjedom na novu stanicu.

Iako su rasvjetni stupovi u blizini stare stanice oblijepljeni obavijestima, tek su ih rijetki pročitali.

Udaljila se pekarnica
– Pročitala sam tu obavijest kad sam ujutro čekala tramvaj. Kaj da vam velim, nekako sam se navikla čekati na toj stanici pa se ujutro moram dobro skoncentrirati kojim putem idem jer sam dosad još snena to rutinski obavljala. Sad su me natjerali da ranim jutrom uključim mozak – kroz smijeh je ispričala 28-godišnja Katarina Belušić.

Tako bi ograda postavljena na starom pješačkom prijelazu trebala smanjiti gužvu na kolnicima, a nervozni vozači više ne moraju čekati pješake da prijeđu taj dio.

– Ma to je baš bezveze. A bilo je tako jednostavno, prijeđemo zebru i već smo ispred vrata naše pekarnice. Ovako samo još više moramo hodati. Da nisu zagradili, svejedno bismo prelazili – komentirali su maturanti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije