Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Piši propalo...

Stadion, Paromlin, Jarun... nisu doživjeli ni prvu lopatu

Dinamo Maksimir (1)
Foto: Antonio Bronić/Pixsell
1/3
20.04.2011.
u 23:15

Stotine milijuna eura procijenjene su za ulaganja u objekte koji bi promijenili vizure i sadržaj grada

Putnik namjernik uživa u luksuznom hotelu Paromlin koji blista zahvaljujući ulupanih 70 milijuna eura, a tek koji kilometar dalje nužni mu je Kongresni centar, također vrijedan desetke milijuna eura (konkretno 32). Tamo kod Savske - Jukićeve... A nakon poslovnih obveza skok do Jaruna, modernim javnim prijevozom, dakako, i uživanje na nizu sportskih terena, primjerice onim teniskim. Oni su, je li, tek dio ponude Jaruna, u čiju se revitalizaciju uložilo 11 milijuna. Eura, dakako.

Bez posjeta dvije godine

Dio je to kapitalnih/strateških projekata Grada, kojima je zajedničko tek jedno - da nisu ni blizu realizacije. Izuzev spomenutih, Grad je epitet projekta strateškog interesa odavno dao i, primjerice, stadionu u Maksimiru, zamjenskom na Kajzerici, bolnici u Blatu, novom pogonu, poslovnim zgradama (i još mnogočemu) URIHO-a. Za ovaj potonji procijenjena je vrijednost investicije na 11 milijuna eura. Naime, dok se ne “ukaže” zainteresirani investitor, URIHO nastoji prethodno ishoditi potrebne dozvole, kazao je ravnatelj Josip Držajić.

– Činimo to u okvirima naših mogućnosti, dakle, ovisno o financijskim sredstvima koje imamo na raspolaganju i koje dobivamo. Malo-pomalo, ionako nas potencijalni investitori nisu posjetili već dvije godine – objasnio je Držajić, dodajući da su stranci zainteresirani za ulaganja u URIHO, no ne u smislu gradnje objekata.

– Uvjet je da mi već imamo pristojne objekte – utvrdio je Držajić. No, čini se da će te pristojne objekte malo duže pričekati. Baš kao i garažu u Klaićevoj, za čijih je 780 planiranih mjesta dobivena lokacijska dozvola.

“Na daljnji postupak”

– Koliko mi znamo, ništa se po tom pitanju nije napravilo – odgovor je za Kongresni centar iz Turističke zajednice, kojoj je “idejno rješenje predano na daljnji postupak”.

Za projekt Paromlin iz Grada poručuju tek da se mora provesti stručni natječaj.

Komentara 3

WA
ware1966
23:37 20.04.2011.

a sto je sa smanjenjem placa novinarima u vecernjem listu te ignoriranjem radnickih prava strajkaca? naravno, \"bezgresnjak\" ce drugima traziti trun u oku... ...i takvo novinarstvo i takvu drzavu...

VI
Vito
06:46 21.04.2011.

Jedan spotrski savez je tako neki dan objavio kako je jednom klubu uplatio 32.000 kuna. Kad je vlasnik pitao gdje su tako objavljeni novci, tajnik se zbunio i počeo objašnjavati, zamuckujući ne zbog mucavosti, da je to tiskarska pogreška ii da ju trebaju ispraviti. No, \"nitko ne zna\" gdje su ti novci nestali, a nisu na ni jednom računu. Sportskim udrugama i savezima novac iz gradskog proračuna daje onaj kojić koji sijedi uz onog milana bandića. Tako se pere novac i svi su zadovoljni. Jedine muke im zadaju oni koji čitaju i gledaju ponuđene izvještaje te se pitaju gdje završava novac pored imena njihovog kluba, a nije na njihovom računu.

CI
cici14
08:39 21.04.2011.

He he A da probamo megaprojekt izgradnje Potemkinovih sela. Čujem da je karton pojeftinio. Megalomani - sirotani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije