Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijedna akcija

Srpanj bez plastike na Ribnjaku u Art Parku

Zagreb: Art park otvorio umjetnički kamp na u parku Ribnjak
Boris Scitar/PIXSELL
10.07.2023.
u 16:52

Ove godine fokus je na problematici konzumerističkog društva, kulture jednokratnog i kulture bacanja te razgovarati o tome koja su sustavna rješenja nužna - a na koja se donositelji odluka oglušuju - kako bi se taj problem riješio

Zelena akcija i Art Park Zagreb će u utorak, 11. srpnja, od 18 sati u parku Ribnjak održati kampanju Srpanj bez plastike.

Cilj događanja jest druženje, zabava i informiranje o zagađenju otpadom od jednokratne plastike, ali i sustavnim te individualnim rješenjima za taj problem.

Raspored aktivnosti:

  • Izložba – Plastika naša svagdašnja - Art Park Zagreb - Park Ribnjak / 18.00 - 23.00 /
  • Performans "Žongliranje kružne ekonomije" - Art Park Zagreb - Park Ribnjak / 19.00 /
  • Edukativni kviz o jednokratnoj plastici s vrijednim nagradama (prijave timova do 11.7. putem ovog online obrasca) - Art Park Zagreb - Park Ribnjak /19.30 - 21.00 /
  • Projekcija filma "Priroda: Sva prava pridržana" (Nature: all rights reserved) 23′, Art Park Zagreb - Park Ribnjak / 21.15 /

Ove godine fokus je na problematici konzumerističkog društva, kulture jednokratnog i kulture bacanja te razgovarati o tome koja su sustavna rješenja nužna - a na koja se donositelji odluka oglušuju - kako bi se taj problem riješio. 

Cilj ovog događaja je informirati posjetiteljice i posjetitelji o štetnosti jednokratne plastike te educirati o rješenjima na sustavnoj, ali i osobnoj razini kako bi nakon novih saznanja imali motivaciju za djelovanje po tom pitanju. 

Ove godine koristit će se cirkuske i umjetničke metode. Izložba “Plastika naša svagdašnja” pokazat će kako bi izgledala određena umjetnička djela da su kontaminirana jednokratnom plastikom.

Artivistički performans “Žongliranje kružne ekonomije” s počet će u 19 sati i estetski zanimljiv film “Priroda: sva prava pridržana” gledat će se nakon zalaska sunca, u 21.15. 

Nakon toga održavanja edukativnog kviza o jednokratnoj plastici s vrijednim nagradama koje nam pomažu da smanjimo, odnosno, u potpunosti izbacimo korištenje jednokratne plastike iz svakodnevnog života.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Purgerdragovoljac
Purgerdragovoljac
07:51 11.07.2023.

Zeleni u Zagrebu održavaju kampanju protiv plastike. Zeleno - lijeva koalicija koja je na vlasti u Zagrebu se hvali kako su zagrepčani zbog nametnutog novog modela odvoza otpada do sada kupili preko 17 milijuna (nerazgradivih) plastičnih ZG vrećica. Tko je tu lud?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije