Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi obrat

Srezovići nakon više od dvije godine mogu opet ući u kultni klub Saloon

28.10.2015.
u 11:10

Uvažena žalba obitelji da ih je tvrtka Klokan smetala u posjedu

U slučaju kultne zagrebačke diskoteke Saloon koja je zatvorena više od dvije godine došlo je do novog obrata. Županijski sud je uvažio žalbu obitelji Srezović te je tako potvrdio kako ih je tvrtka Klokan d.o.o. doista smetala u njihovu "zadnjem, mirnom, faktičnom i samostalnom posjedu nekretnine objekta Discotheque "Saloon".

Kako doznajemo od odvjetnika Srezovićevih Hrvoja Čipčić-Bragadina, ovom pravomoćnom presudom Županijski sud u Zagrebu potvrđuje kako su djelatnici tvrtke Klokan mijenjanjem brava faktično otuđili nekretninu i zabranili posjed Saloona Mari i Vlahi Srezoviću.

Poništen ugovor

Podsjetimo, kako je Večernji list već pisao, tvrtka Klokan 2013. zaključila je ugovor o najmu Saloona s KK Cibonom kojoj je Grad Zagreb bez nadoknade ustupio prostor na Tuškancu na korištenje. Međutim, kako se i dalje radilo o gradskom prostoru, za isto je trebalo raspisati i natječaj, što nije učinjeno pa je ugovor postao ništetnim.

No, u presudi koja bi mogla biti ključna za raspetljavanje cijelog slučaja oko diskoteke na Tuškancu ima i jedan bitan novi detalj, a to je potvrđivanje kako je u smetanju posjeda sudjelovala i zaštitarska tvrtka Klemm Security, iako su "klemmovci" cijelo vrijeme tvrdili da sa cijelom stvari nemaju veze nego su naprosto angažirani na nesmetanom obavljanju poslova tvrtke Klokan koja ih je i unajmila.

Naime, tijekom procesa suprotno je utvrđeno svjedočenjem bravara koji je sudu kazao kako su ga na posao izmjene brava na ulazima u Saloon zvali upravo djelatnici Klemma, a ne Klokana, kao i činjenicom da je Klemm Security znao da je u posjedu Saloona upravo Vlaho Srezović jer su i njemu ranije pružali zaštitarske usluge, čime je po sudu nepobitno dokazano da je u smetanje posjeda uključen i Klemm Security.

Prema riječima odvjetnika Čipčić-Bragadina, sada se Srezovićima otvara mogućnost za pokretanje spora za naknadu nanesene štete zbog oštećivanja njihova inventara dok je Saloonom raspolagao Klokan, kao i za svu izgubljenu dobit zbog nemogućnosti obavljanja ugostiteljske djelatnosti u tom prostoru. Zakonski je rok za izvršenje presude Županijskog suda u Zagrebu osam dana, dakle najkasnije nakon tog roka Srezovići imaju pravo nesmetano ući u Saloon i baviti se onime po čemu je svih ovih godina klub bio i poznat.

Još bitka za zemljište

Ipak, cijela priča oko Saloona nije završena jer Srezoviće čeka borba za objedinjenje nekretnine i zemljišta na kojem se Saloon nalazi. Pravomoćnom odlukom Upravnog suda omogućena im je legalizacija objekta u punim dimenzijama, što su Srezovići i učinili, no Grad Zagreb nije dosad odgovorio na njihove ponude o otkupu zemljišta, na što nakon legalizacije imaju pravo. Upravni postupak radi utvrđenja građevne čestice, kako kaže odvjetnik, bit će dovršen već za nekoliko dana, nakon čega će se znati hoće li Srezovići doći u mogućnost da zemljište od Grada otkupe po tržišnoj cijeni.

U međuvremenu je na Tuškancu napravljena i garaža, no Srezovići tvrde da je građevinska dozvola upitna jer je parcelacijski elaborat napravljen prije gradnje i nije upisan u zemljišne knjige te je time prestao vrijediti. Sami Srezovići jučer su bili u slavljeničkom raspoloženju te nam se sin Maro kratko javio "Gandhijevom izjavom:" "Prvo te ignoriraju, onda ti se smiju, onda se bore protiv tebe, onda ih pobijediš." Otac Vlaho na to je dodao da je "pravda spora, ali dostižna".

Komentara 7

DU
Deleted user
16:44 28.10.2015.

Drek od članka, a još veći drek od banana države gdje je ovakvo poslovanje moguće.... "Inače, kultni klub je zbog poreznih dugovanja bio zatvoren dvije godine, a Srezović ga je planirao ponovno otvoriti početkom studenog. Planove mu je ipak pomrsiosio Košarkaški klub Cibona koji je prostor dao u najam drugoj tvrtki. Srezović je, naime, nedavno legalizirao objekt koji se nalazi na gradskom zemljištu. Grad je u međuvremenu zemljište dao na korištenje Ciboni, a oni su našli novog zakupca. KK Cibona i g. Srezović bili su u poslovnome odnosu temeljem Ugovora o zakupu, a koji ugovor je raskinut s obzirom da isti nije plaćao zakupninu,komunalne usluge i pripadajuće poreze. Također, KK Cibona s g. Srezovićem vodi više sudskih sporova oko naplate svojih potraživanja a koji sudski sporovi su u tijeku i još nisu pravomoćno okončani".

Avatar links
links
17:37 28.10.2015.

a otkada su Srezovići vlasnici da se mogu tako širiti, kome su i koliko platili za to???

ZE
zerp
13:04 28.10.2015.

Blizu su izbori...djeli se povrat poreza,rješavaju dugogodišnji problemi....eh,da su iznori svake godine... Nek nam živi Saloon 😊

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije