Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žele povećanje policijske ophodnje

Sramota: puno grafita i smeća, razbijene lampe...

30.11.2016., Zagreb -Zeljeznicka stanica Buzin u koju je prosle godine ulozeno 13,5 miljuna kuna koja je sada u losem stanju. Predsjednik Mjesnog Odbora Buzin Marijo Kranjcin.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
01.12.2016.
u 19:04

U željezničku postaju prije godinu i pol uloženo 13,5 milijuna kuna, a danas je u potpunosti devastirana

Grafiti ispisani na željezničkoj postaji Buzin najmanji su problem na tom najmodernijem stajalištu na pruzi između Glavnog kolodvora i Siska.

Otvorena je u ožujku 2015. godine, u nju je uloženo oko 13,5 milijuna kuna.

Ni dizala više ne rade

A danas je potpuno devastirana. Razbijene su svjetiljke u pothodniku, ukradene rešetke na odvodnim kanalima, koševi su puni smeća, grmlje je već počelo rasti iz betona, a dva dizala namijenjena onima koje ne služe noge više ne rade. Jedno je okno dizala gotovo odneseno, nasilno je otvoreno i tako strgana vrata sada stoje već neko vrijeme.

– Žalostan sam jer je po grafitima vidljivo da su vandali naša djeca iz naselja. Na zidovima su ispisali “Odra” i “Mala Mlaka”, kako se zovu susjedni kvartovi. To je tolika investicija da su se za taj novac mogla sagraditi dva vrtića ili sportska dvorana. Šteta je da se tako uništava – govori Mario Kranjčina, predsjednik Mjesnog odbora Buzin, dodajući da se kao kvart jako dobro razvijaju i zbog poslovne zone, pa je upravo zato sagrađena i stanica. Osim toga, ističe, koriste je i svi koji rade u obližnjem američkom veleposlanstvu. Smatra da bi se problem mogao riješiti pojačanom policijskom kontrolom ili kamerama.

Zajednička imovina

– Nemamo u Buzinu svog kvartovskog policajca, tzv. “bobija”, a pojačanom ophodnjom mogle bi se riješiti i provale, koje su prošle godine bile u porastu. Gotovo da nema kuće u Buzinu, Odri i Maloj Mlaki koja nije opljačkana, a uzimaju sve, od motika i lopata do kotlova, prikolica, traktora, pa i meso iz pušnice – kaže Kranjčina.

S ciljem sprečavanja kontinuiranog vandalizma na željezničkom stajalištu Buzin u rujnu su i mjerodavne službe HŽ Infrastrukture na tu temu održale radni sastanak s predstavnicima mjerodavne policijske postaje.

– Dogovor je da će njezini djelatnici intenzivirati svoje aktivnosti na području željezničkog stajališta, uključujući obilaske, posebice tijekom noći i vikendima. Stoga se nadamo da će se dodatnim obilascima policajaca problem vandalizma u stajalištu Buzin svesti na najmanju moguću mjeru – kažu u HŽ Infrastrukturi te dodaju da po cijeloj Hrvatskoj provode edukativnu akciju “Stvaraj, ne uništavaj”. Željeznička imovina ujedno je imovina i svih građana Hrvatske, ističu, i potrebno je skrenuti pozornost na potrebu njezina očuvanja.

Stajalište Buzin, napominju također u HŽ Infrastrukturi, redovito održava vanjski pružatelj usluga čišćenja. •

Komentara 7

DU
Deleted user
15:41 02.12.2016.

vandali sigurno nisu onesposobili lift niti posadili korov po stanici. jedini i najveci vandali u cjeloj prici su djelatnici hz inrastrukture koji ne rade nista ali bas nista. identicna situacija je na svim hz stajalistima u hrvatskoj.nije buzin iznimka

RP
rpzagreb
12:51 02.12.2016.

U niti jednoj državnoj firmi ne postoji apsolutno nikakva odgovornost prema radu, rezutatima i trošenju novaca. Nitko ne odgovora za ništa, bahati su i bezobzirni, rade što hoće i sve dok je tako nećemo se maknuti sa ovog dna i zone sumraka gdje smo već godinama. Političari, direktori i razno razni šefovi odgovorni tj.. zaštićeni su po nekoj izmišljenoj političkoj osnovi a koji je rezultat toga i takvog ponašanja i rada vidimo svakodnevno.

MM
maximilijanalexandar.max
21:09 01.12.2016.

Tko je odgovoran za to, taj treba i odgovarati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije