Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opkolili jarun

Spavali uz kamene roštilje samo da ne izgube mjesto

jarun roštilj  (1)
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/6
02.05.2013.
u 08:25

Među posjetiteljima na zagrebačkom moru bilo je i društvo kojemu je Praznik rada bio samo nastavak svadbenog slavlja

Građani koji jučer nisu imali prilike roštiljati u vikendicama činili su to na otvorenom, a miris pečenog mesa ispunio je zrak na obali zagrebačkog mora, jezera Jarun. Jelo se sjedeći na podu i stojećki uz stolove, i to ako si imao sreće doći do kamenog roštilja, na kojem se meso vrtjelo "kao na traci".

Parkiraj gdje možeš 

Oni snalažljivi donijeli su vlastite, manje primjerke roštilja, koje su postavili u mjesto najbliže hladu. Na tisuće ljudi smjestilo se na livadu u blizini savskog nasipa, koja je bila toliko puna deka te improviziranih klupa i klupica da su neki našli mjesto tek na asfaltnoj stazici, dok su vozači željni parkirnog mjesta kružili ne bi li pronašli barem maleni prostor na zelenoj površini, na kojoj se inače ne parkira. U drvene kućice namijenjene odmoru smjestili su se tek oni najrevniji, koji su ih zauzeli dan prije.

– Poslali smo kolege koji su odmah nakon posla išli sa stvarima da bi ih zauzeli. Tamo su i prespavali, a kažu da je već navečer sve bilo puno sličnih "spavača". Neke cure čak su spavale na kamenom stolu za stolni tenis – kaže Bojana Mandić, koja je s kolegama iz tvrtke slavila Praznik rada.

Bilo je i onih koji su kružili i ispitivali društvo u kućicama dokad ostaju te dijelili brojeve ne bi li ih zvali na odlasku. Sreću da zauzmu posljednji stol imalo je društvo kojemu je proslava Praznika rada bila nastavak svadbenog slavlja.

– Kućica je bila prepuna praznih boca i salveta, bilo je oko pet sati ujutro, srećom, našli smo se u pravo vrijeme na pravom mjestu, očito je netko tek otišao – priča Alen Broz, dok pokraj njega veselo društvo baca frizbi, drugi igraju badminton ili kartaju.

Čak šest kilograma mesa

Manje su sreće imali Vukovarci i Osječani koji inače slave u Park šumi Adica, no ove su se godine odlučili ujediniti s društvom iz Zagreba. Šest kilograma mesa donijela je ekipa koja je svakog 1. svibnja na Jarunu.

– Nismo se ni trudili doći puno ranije. Prošle sam godine došla u pet sati ujutro pa je već sve bilo zauzeto – rekla je Suzana Kvasina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije