Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobili prekršajnu prijavu

Špančani koje je policija otjerala s trga pokrenuli peticiju: U jednom danu sakupili 720 potpisa

Policija na Adventu u Španskom
Foto: Čitatelj
1/4
27.12.2020.
u 13:26

Traže odgovore, kako kažu, na pitanje zašto za njih vrijede druga pravila

Nije pravedno da mi radimo sve po pravilima, držimo se razmaka, pazimo da se nose maske, nismo prekoračili broj ljudi..., a zatim nas se kazneno prijavili dok hrpe ljudi diljem grada se okupljaju, i to javnim površnima u centru, a oni prođu - bez sankcija. Protiv duplih se standarda, kako kažu, bore Danijel Perić i Lana Račić, organizatori događaja "Advent kod nas doma u Španskom", koji su, podsjetimo, prije nekoliko dana dobili kaznenu prijavu te je policija otjerala okupljene na tamošnjem Trgu Ivana Kukuljevića.

Pokrenuli su zato, ističu, peticiju i sakupljaju potpise gdje traže podršku od svojih sugrađana i žele skrenuti pažnju na nepravdu koja im je učinjena.

- Napravili smo peticiju koju vas molimo da potpišete u kojoj tražimo podršku naših građana vezano za Advent kod nas doma u Španskom. Peticija je napravljene kako bi riješili pitanje dvostrukih mjerila. Molimo nadležne institucije da nam objasne zašto su jedna pravila za Špansko, a druga za centar grada - objašnjavaju.

U roku od 24 sata sakupili su 720 potpisa, a od danas, najavljuju, tko želi može fizički doći ostaviti svoj potpis.

- Do četvrtka moći ćete ostaviti svoj potpis na Trgu Ivana Kukuljevića ispred velikog bora koji svijetli svaki dan od 16 do 18 sati. Peticija nije za ukidanje kazne ili dodjeljivanje kazna trećim stranama. Peticija je protiv dvostrukih mjerila koja su se dogodila na Badnji dan. O ovoj inicijativi obaviještena je i Civilna zaštita kako bi sve bilo po zakonu. Pazite jedni na druge i ostanite zdravi - poručuju organizatori.

Komentara 16

ON
One
14:11 27.12.2020.

Podrška!

FO
Four
14:25 27.12.2020.

Želim zdravlje biram zdravlje!Samo naprijed #zdravaHrvatska!

DU
Deleted user
14:35 27.12.2020.

Policija prekršila ustavni zakon i međunarodni nadam se nekima netreba crtat koji to zakon

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije