Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak s ministrom oko gužvi na zavodu

Šostar: Možemo očekivati još nešto veće brojke. Virus se širi u obiteljima

Zagreb: Zvonimir Šostar održao konferenciju za medije o trenutnom epidemiološkom stanju u gradu
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/6
21.10.2020.
u 09:03

Dogovarao sam da se naprave novi punktovi, da se uzimaju uzorci za one koji žele platiti testiranje. Ne možemo nikome zabraniti da se ovdje dođe testirati, a gužva će i dalje biti, kazao je Šostar

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar potvrdio je da je u Zagrebu zabilježeno 337 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

"Testira se u Klinici za zarazne bolesti, u Zavodu za javno zdravstvo, u KB-u Dubrava i KB-u Zagreb. Taj broj testiranja dvostruko je veći nego što mi testiramo u Zavodu", kazao je Zvonimir Šostar za N1. "Iz onog velikog broja osoba, sljedećih 7 do 10 dana imat ćemo više od 2000 pozitivnih", dodao je. Sada su u samoizolaciji 1163 osobe, no kako još sve nije gotovo, taj broj bit će veći, dodao je.

"25 do 30 osoba postane pozitivno za sedam dana, imali slučaj da je čak 13. dan jedna naša djelatnica bila pozitivna", kazao je Šostar.

Video: Igor Štagljar otkrio koliko će nam još trebati da pobijedimo virus: Toliko se još možemo strpjeti

Rekao je da do sada nisu imali reinfekciju. Što se tiče incidencije, u Zagrebu je ona 321. 

Nova mjesta za testiranje

"Dogovarao sam da se naprave novi punktovi, da uzimaju uzorke za one koji žele platiti testiranje. Ne možemo nikome zabraniti da se ovdje dođe testirati, a gužva će i dalje biti. Capak i ja imamo sastanak s ministrom oko gužvi na Zavodu", kazao je Šostar dodajući da će gužve uvijek biti.

"Ja ću biti prvi koji će se testirati ako bude cjepivo. Važno je dobiti kvalitetno cjepivo", dodao je.

"Krenula je horizontalna disperzija u obitelji", kazao je Šostar dodajući da smatra da su mjere dovoljne. "Razgovaram s epidemiolozima, možemo očekivati još nešto veće brojke, epidemiolozi su mi malo depresivni, rade puno, nazivaju ljude", kazao je Šostar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije