Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preventivan čin

SOS: kako spriječiti provalu, zaštititi se na putovanjima...

Savjeti o sigurnosti
Foto: Mateja Šobak/VLM
Autor
Mateja Šobak/VLM
09.01.2014.
u 18:00

Više od 100.000 stanovnika Zagrebačke županije u domove će primiti brošuru sa savjetima o sigurnosti, izdanje Županije i Veleučilišta Velika Gorica. Cijena izrade je 86.100 kuna

Više od 100.000 primjeraka brošure Savjeti o sigurnosti uskoro će se naći u domovima stanovnika Zagrebačke županije. Brošura, koja je tiskana u suradnji Županije i Veleučilišta Velika Gorica, osim savjeta kako se ponašati u vrijeme elementarnih nepogoda, sadrži i informacije o tome kako spriječiti provale u kuću ili koje mjere opreza treba poduzeti na putovanjima.

– Prvi je put da se tako nešto nalazi u brošurama o sigurnosti. U posljednje vrijeme bili smo suočeni s nepogodama po županiji, pogotovo s poplavama, ali važni su i ovakvi tipovi prevencija te mislimo da će oni dobro doći stanovnicima županije – objasnio je Jadran Toth, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje te dodao kako je važno da ljudi, prije nadolazeće katastrofe, već otprilike znaju kako trebaju postupiti.

Brošura će se dijeliti u osnovnim i srednjim školama te po kućanstvima, a bit će dostupna i na internetskim stranicama Zagrebačke županije. Izradu Savjeta o sigurnosti financirala je Županija sa 86.100 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije