Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Social Grilling na EU Adventu - predahnite od klasične adventske zabave uz razgovor, kvalitetnu glazbu te čitanje poezije i proze

Social Grilling na EU Adventu
Foto: Promo
1/6
06.12.2019.
u 11:00

Na čašicu kuhanog vina i razgovora s Rujanom Jeger stižu spisateljska obitelj Popović, Predrag Ličina, Krešimir Pintarić, Ivica Prtenjača, Zrinka Pavlić i Ivana Bodrožić

Razgovor s arhitektom i autorom knjiga Borisom Popovićem, promocija časopisa Njuškica i glazba za pse otvorili su prošloga utorka društveno-kulturni program EU Adventa Social Grilling, koji posjetiteljima nudi malo drugačiju adventsku zabavu uz razgovor, kvalitetnu glazbu te čitanje poezije i proze.

Sve do 8. siječnja ponedjeljkom odnosno utorkom od 17 do 22 sata, zagrebačka urednica, autorica, novinarka i arheologinja Rujana Jeger razgovarat će s poznatim licima iz zagrebačkog kulturnog života pri čemu će glavno pitanje upućeno gostima biti što slušaš uz temeljit pretres njihovih glazbenih playlista.

Foto: Arena Hospitality Group

U utorak, 10. prosinca upoznajemo spisateljsku obitelj Popović i redatelja Predraga Ličinu. Edo Popović je kultni urbani pisac quorumaške generacije koji je u srednjoj životnoj dobi počeo otkrivati prirodu, da bi nedavno preselio na selo i živio u skladu s njom, te upravo objavio knjigu koju je napisao sa suprugom Ljiljanom. Njihov sin Sven također je već objavio dva romana. Predrag Ličina redatelj je dugometražnog filma Posljednji Srbin u Hrvatskoj te autor brojnih kratkih fimova i glazbenih spotova, koji s domaćicom dijeli ljubav prema glazbi i glazbeni ukus.

Krešimira Pintarića, autora brojnih kratkih priča i poezije, glavnog urednika i voditelja projekta Besplatne elektroničke knjige, te jednog od najvećih obožavatelja glazbe među piscima Rujana će ugostiti u ponedjeljak, 16. prosinca, a istoga dana svoju glazbenu škrinjicu otvorit će i višestruko nagrađivani pjesnik, prozaik, urednik i kolumnist Ivica Prtenjača.

U ponedjeljak, 23. prosinca na EU Advent stižu dvije intrigantne sugovornice, a fokus razgovora bit će na glazbi koju potpisuju žene. Filmska i TV kritičarka Zrinka Pavlić puštat će glazbu iz TV serija, a upoznat ćemo se i s glazbenim ukusom hrabre spisateljice Ivane Bodrožić. „Mislim da mi žene previše rijetko pričamo o stvarima kao što je glazba. Sklonije smo derati po naizgled daleko intimnijim stvarima, iako je za mene glazba intimna stvar i ne bih mogla podnijeti da mi uzurpira intimni prostor glazba koju smatram lošom“, otkriva Rujana Jeger.

Foto: Matija Peček

Uz Rujanu Jeger, Europski trg će svaki dan od 17 sati biti okupan dobrim vibracijama drugih gradskih faca iz kulturnog i zabavnog života, kao što su Nik Oroši, Davor Frajman, Marin Stiv Viduka, Alen Kosanović, Marijan Felver i njihovi gosti. 

Također, u sklopu Social Grillinga petkom od 23 sata ne propustite Silent Disco, a nedjeljom od 17 sati Kontrapunkt & Imogen u sklopu kojeg se za DJ pultom izmijenjuju Dus, Ilija Rudman, Eddy Ramich, Alen S, Antonio Zuza i Zak. Ako pak volite zanimljiva pitanja i dobre nagrade, srijedom od 19 sati možete uključiti moždane vijuge u adventskom Kviznom režimu pod palicom Silvija Pleštine i njegove desne ruke, DJ-a i glazbenog urednika Davora Frajmana. Također, Yammat FM svoj adventski studio ima upravo na Europskom trgu od kuda ujedno i emitira program u udarnim dnevnim terminima. Tu je i već tradicionalni doček Božića i Nove godine uz elektroničke glazbene poslastice.

Detaljan program EU Adventa možete pronaći na FB stranici.

Advent na Europskom trgu podržava Turistička zajednica grada Zagreba.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije