Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prometni kaos

Snijeg paralizirao Zagreb, do 13 sati čak 73 prometne nesreće!

snijeg,zg
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
10.03.2010.
u 16:23

Dok su iz HŽ-a poručili kako se promet odvija uz manje poteškoće i visoki stupanj pripravnosti dežurnih ekipa, 20-ak je gradskih autobusa prekinulo prometovanje.

Snježna mećava koja je zamela Zagreb nije stvarala poteškoće samo pješacima i vozačima osobnih automobila nego i ZET-ovim službenicima, a velikom broju zaposlenika Holdingove podružnice rad je bio u potpunosti onemogućen.

Autobusi zakazali

Dok su iz HŽ-a poručili kako se promet odvija uz manje poteškoće i visoki stupanj pripravnosti dežurnih ekipa, 20-ak gradskih autobusa prekinulo je prometovanje. Tramvajski promet također nije prošao bez zastoja pa su se tako putnici koji su oko 8.30 sati putovali na linijama 8 i 14 zbog nestanka struje morali preusmjeravati.

- Na brdskim je prometnicama bilo problema, no intervencijama naših i zimskih službi drugih podružnica ostvarivala se maksimalna povezanost na svim gradskim područjima - rekao je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.

Dodao je kako su sve ekipe zimske službe postupale prema planu i rasporedu.

- Konkretno, ZET-ova zimska služba svoj je plan djelovanja donijela još u listopadu prošle godine i prema njemu postupa, što znači da smo od ranog jutra na terenu imali sve raspoložive ekipe - objasnio je Jurić.

ZET je u pričuvi imao dodatne prijevozne kapacitete koji su se prema potrebi uključivali u promet.

Mobilizacija

- Treba naglasiti da su ZET-ova vozila samo jedan segment prometa u Zagrebu pa tako i drugi faktori utječu na redovitost - opravdao se glasnogovornik.

Na upit smatra li da je ZET mogao spremnije reagirati na vremenske neprilike koje su se naširoko najavljivale u svim medijima, odgovorio je kako smatra da “niti jedan gradski sustav javnog prijevoza nije zakazao i da su svi djelatnici dali sve od sebe kako bi se ispunila očekivanja građana", dodavši da se ne mogu uvijek i u potpunosti suprotstaviti vremenskim uvjetima, objasnio je Jurić potvrdivši da se dogodio tek jedan sudar gradskog vozila i osobnog automobila u Novom Zagrebu.

Zimska služba Zagrebačkih cesta sa 197 ekipa izašla je na teren u 4 sata.

- Čistimo autobusne linije, glavne prometnice i sporedne ulice u gradu i podsljemenskoj zoni. Do sada smo odradili veliki dio posla, no pozivamo građane da ne parkiraju nepropisno kako bismo mogli prolaziti vozilima. Čistimo oko 2100 kilometara, što je otprilike 5000 ulica. Budući da je najavljen novi snijeg, sve ekipe ostaju u pripravnosti, a sa ZET-om smo u stalnom kontaktu kao i s naših 17 postaja koje dojavljuju stanje na cestama - rekao je voditelj službe Hasan Džombić.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena jedna osoba

Iz policije doznajemo kako su se do 13 sati dogodile 73 prometne nesreće, od kojih jedna teška. Prema informacijama iz policije jedna je osoba teško ozlijeđena kada je osobnim vozilom sletjela na sedmom kilometru autoceste Karlovac-Zagreb. Prema Karlovcu se na zahtjev tamošnje policijske uprave teretna vozila isključuju iz prometa.

U Zagrebu je od 9.30 sati zatvorena Sljemenska cesta.

Ključne riječi

Komentara 2

NE
nettko
18:50 10.03.2010.

a možda bi trebalo uzbunit civilnu zaštitu i izviđaće !!!!

DO
doktorica
08:24 11.03.2010.

To se gBandić osvećuje za izborni poraz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije