Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sveučilište

Smotra Sveučilišta za vikend, očekuje se 20 tisuća učenika

Smotra Sveučilišta
Foto: Robert Anić/PIXSELL
11.11.2014.
u 10:00

Osim 33 sastavnice iz Zagreba, predstavit će se i inozemni fakulteti, kao primjerice, iz velike Britanije

Program i opremljenost fakulteta, uvjeti smještaja, prehrana te mogućnost kasnijeg zapošljavanja samo su neke od pojedinosti koje zanimaju učenike završnih razreda srednjih škola. Upravo oni sljedeće će godine postati studenti, a svoju odluku o tome na kojem bi fakultetu trebali nastaviti svoje obrazovanje moći će potvrditi na ovogodišnjoj, 19. Smotri Sveučilišta u Zagrebu, koja će se održati 14. i 15. studenog u Studentskom centru, Savska 25.

Na Smotri, čije će otvorenje biti u petak, 14. studenog, u obnovljenom Francuskom paviljonu, budućim će se studentima predstaviti svi zagrebački fakulteti i akademije, točnije njih 33, kao i neki studijski programi iz inozemstva.

Budućim zagrebačkim studentima tako će se, primjerice, predstaviti fakulteti iz Velike Britanije, od čijih će se predstavnika moći saznati što je sve potrebno kako bi se na studij otišlo upravo u Britaniju te kakvi su tamošnji uvjeti za daljnje obrazovanje.

– Ulaz na Smotru, na koju će se moći doći u petak i subotu od devet do 19 sati, besplatan je, a očekuje se da će programe u Studentskom centru, kao i proteklih godina, pratiti oko 20.000 posjetitelja svih generacija – objasnila je Tamara Dagen, glasnogovornica Sveučilišta u Zagrebu.

A osim samih štandova, na kojima će se u SC-u, kao i u izložbenom šatoru pokraj njega, predstavljati 33 sastavnice Sveučilišta, posjetitelji Smotre o fakultetima i akademijama moći će više naučiti i na njihovim pojedinačnim predstavljanjima u Kinu Studentskog centra.

– U sklopu programa Smotre ove će godine biti organizirane i radionice o prilagodbi brucoša studiju, uspješnom pripremanju ispita, kao i kasnijem upravljanju karijerom – rekli su iz Sveučilišta u Zagrebu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije