Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Skupština odlučila o dobitnicima nagrade Grada Zagreba

17.05.2007.
u 19:12

ZAGREB - Zagrebačka Gradska skupština na današnjoj je sjednici odlučila o 16 nagrada i priznanja zaslužnim građanima i tvrtkama, koje će im biti uručene na zajedničkoj svečanoj sjednici Skupštine i Poglavarstva, 31. svibnja, na Dan Grada Zagreba.

Priznanje i novčanu nagradu dobili su teatrolog Nikola Batušić, ravnateljica Dječjeg vrtića "Ivana Brlić-Mažuranić Mira Božić, voditelj Instituta građevinarstva Hrvatske Petar Đukan, arhitekt Grozdan Knežević, znanstvenice Gabrijela Kobrehel i Gorjana Lazarevski iz Plivina Istraživačkog instituta, operna pjevačica Ljiljana Molnar Talajić, povjesničar Ivo Perić, teoretičar filma i redatelj Ante Peterlić, kulturni i javni djelatnik Vladimir Pezo, glazbenik Miljenko Prohaska, sportaš Zlatko Šimenc, povjesničar umjetnosti Igor Zidić i, posmrtno, novinarka Ana Rukavina Erceg.

Priznanje su dobili HEP - Operater distribucijskog sustava d.o.o., Knjižnice Grada Zagreba i Tehnika d.d.

Usvojili su i prijedlog da se dosadašnja X. Gimnazija preimenuje u X. Gimnaziju "Ivan Supek".

Također su prihvatili prijedlog da Gradsko poglavarstvo pristupi izradi projekta otvaranja Ureda Grada Zagreba pri Europskoj uniji u Bruxellesu.

Gradski zastupnici većinom su glasova izglasali izmjene Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja.

Zagrebparking će ubuduće naplaćivati parking za 868 parkirnih mjesta koja su dosad bila besplatna. Uglavnom su to ulice preko puta Zagrebačkog velesajma, te na području Maksimira i Sesveta.

Stanari naselja Siget izborili su se i za skuplju parkirnu zonu, pa će umjesto treće u Sigetu biti druga zona. Stanari će i dalje za 40 kuna moći kupiti povlaštenu mjesečnu kartu.

Povlaštene parkirne karte za prvu - crvenu zonu vrijede i za preostale dvije zone, a povlaštene karte za drugu - žutu zonu vrijede i za treću - zelenu zonu.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije