Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIĆEVAC Policajci se utrkivali u čast kolegi kojega je ubio I. Korade

Skupili 40.000 kuna za obitelj Marija Kusanića

03.04.2009.
u 23:12

Prvom memorijalnom turniru “Mario Kusanić”, održanom u petak na AMC-ovu poligonu sigurne vožnje u Mićevcu, odazvalo se 60-ak hrvatskih policajaca, a pobijedio je Nenad Županić, interventni policajac iz Zlatara.

Kobre gospodari cesta
Vozeći automobilskom pistom, policajci su se prisjetili svog kolege, pripadnika Kobri kojega je prije godinu dana u Velikoj Veterničkoj ubio Ivan Korade.

– Inicijatori održavanja turnira bili su djelatnici mobilne jedinice prometne policije. Ideju su odmah poduprli ministar Tomislav Karamarko i glavni ravnatelj Vladimir Faber – kazao je Josip Čilić, bivši zapovjednik Kobri, nedavno imenovan novim načelnikom PU karlovačke. Odluku da će se turnir održavati upravo na poligonu sigurne vožnje, dodao je, bilo je lako donijeti jer je Kobrama radno mjesto upravo u automobilu na otvorenoj cesti.

– Mobilnoj jedinici policije zadaća je suzbijanje i otkrivanje svih kaznenih djela i težih prometnih prekršaja pa smo educirali svoje ljude da vještinu vožnje podignu na visoku razinu. Zato je bilo lako odlučiti kakav ćemo turnir organizirati – rekao je šef karlovačke policije.

Supruga predala pehare
Uz to što su policajci u finalnoj utrci, u kojoj je sudjelovalo desetero vozača, pokazali sve svoje spretnosti vožnje automobila, prikupili su i 40 tisuća kuna jer je svaki sudionik uplatio kotizaciju. Novac su predali Blanki, udovici Marija Kusanića koja je vozačima i uručila pobjedničke pehare.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije