Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klizanje na Šalati

Skroz je O.K. klizati s maskom, hladno je, a ona nam grije nos

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
11.12.2020.
u 10:23

Opet se može na led na šalati, a od gužve zasad nema ni “G”

Nema pirueta, držanja za ruke i “stiskanja” na ledu, ali barem se kliže. Nova su to pravila na trenutačno jedinom otvorenom klizalištu u metropoli, onome u Športsko-rekreacijskom centru Šalata. Ponovno radi otprije nekoliko dana, a dok je lani, primjerice, u ovo vrijeme ondje dnevno znalo biti i više od 1000 klizača, sada je maksimalno dopuštena tek petina od toga. Prema epidemiološkim mjerama, naime, na 1800 četvornih metara klizališta smije istodobno biti 25 ljudi. A i vrijeme uživanja na ledu, kažu u Ustanovi za upravljanje sportskim objektima, skraćeno je za 20 minuta, odnosno na jedan sat.

– Pripremili smo više termina od ponedjeljka do petka između 8.30 i 18 sati. A između svakog ima pola sata pauze za dezinfekciju – govori Vlasta Hrg Ilić, organizatorica programa na Šalati.

Prije ulaska mjeri se temperatura, a vodi se i evidencija. Bez maske se ne smije ni u jednu prostoriju centra, pa ni na led, gdje se mora držati i dva metra razmaka. Prostori se, dakako, pojačano čiste i provjetravaju, a nakon svake upotrebe klizaljke i ostala oprema također se dezinficiraju. Na ulasku u objekt su zaštitari koji, uz ostale djelatnike, paze da se poštuju pravila. Bude li potrebe, kažu, angažirat će i COVID redara, no s obzirom na broj klizača, čini se da to neće biti nužno. Zasad je u svakom terminu, naime, došlo tek troje ili četvero ljudi, iako ih za vikend očekuju više.

09.12.2020., Zagreb - Klizaliste Salata ponovno otvoreno za gradjanstvo pod posebnim mjerama. Na ledu smije biti max 25 osoba na 1800 kvadrada. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Prvih je dana nakon ponovnoga otvorenja i vrijeme pomrsilo planove klizačima, a među onima koje nisu omele ni hladnoća ni kiša bile su srednjoškolke Dora Bošnjaković i Nina Budiselić koje su, ističu, jedva dočekale da mogu opet na led.

– Svake smo godine ovdje ili na nekom drugom klizalištu u Zagrebu. To nam je doživljaj, a mjere nam ne smetaju. Dapače, maske nam griju nos pa se ne moramo ogrnuti šalovima – šale se.

Igor Dukić, pak, doveo je svoju kćer Saru, a žali što nema više ljudi, odnosno zimske čarolije kakva znala biti na Šalati.

– Situacija je takva kakva jest, ali bit će, nadajmo se, uskoro bolje – ističe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije