Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igor Rađenović:

'Situacija u Koreji je napeta, zato Bandić kupuje atomsko sklonište!'

igor rađenović (1)
Goran Stanzl/PIXSELL
29.04.2013.
u 13:39

– S milijun kuna mogli smo obnoviti nekoliko zapuštenih gradskih atomskih skloništa i prepustiti ih mladima za njihove društvene i kulturne aktivnosti – kaže Rađenović

Igor Rađenović, SDP-ov kandidat za zamjenika gradonačelnika Grada Zagreba, komentirao je danas odluku Milana Bandića o kupnji atomskog skloništa i to za gotovo 1200 eura po četvornom metru.

– Gradska uprava prepoznala je da Trnje ima nedostatnu zaštitu za slučaj atomskog napada pa je odlučila upravo u toj gradskoj četvrti kupiti novo sklonište. Čini se da je grad na problem nedostatne atomske zaštite upozorila privatna tvrtka čiji je vlasnik ujedno i član Predsjedništva HDZ-a te koja, sasvim slučajno, upravo u tom kvartu ima sklonište koje zadovoljava sve pojedinosti natječaja – poručio je Rađenović.

Rađenović je ovom prilikom istaknuo da u Zagrebu postoji 999 skloništa, od čega je čak 172 u izravnom gradskom vlasništvu te da se čini da sigurnost građana nije bila misao vodilja pri raspisivanju ovog natječaja.

– Situacija na Korejskom poluotoku sve je napetija i vjerujem da su aktualni gradonačelnik i njegov pročelnik za hitne situacije upravo zbog toga htjeli pojačati atomsku zaštitu u Trnju. Pri tome su odlučili kupiti privatno sklonište tvrtke čiji je vlasnik član predsjedništva njihova najvećeg koalicijskog partnera i to za čak 1200 eura po kvadratu, za što se u određenim dijelovima grada može kupiti stan – istaknuo je Rađenović.

Od trenutka raspisivanja lokalnih izbora, gradonačelnik nema mogućnost donositi odluke teže od milijun kuna, pa je zanimljivo da će grad za sklonište izdvojiti 940.000 kuna.

Rađenović je također istaknuo da je gradska skupština godinama pokušavala progurati projekte aktiviranja zapuštenih gradskih projekata, ali dosad za njih nije bilo sluha.

– S milijun kuna mogli smo obnoviti nekoliko zapuštenih gradskih atomskih skloništa i prepustiti ih mladima za njihove društvene i kulturne aktivnosti. Ovako se čini da aktualni gradonačelnik opet više brine za svoje 'kumove' i koalicijske partnere, nego za ostale poštene stanovnike ovoga grada – zaključio je Rađenović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije