Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHS

Sindikati zgroženi najavom viših cijena Holdingovih usluga

nhs, sever
Jurica Galoić/PIXSELL
19.12.2011.
u 11:06

Iz NHS-a upozoravaju da velik dio građana Zagreba živi na rubu egzistencije, standardom u kojem su se odrekli puno toga jer im je srozana kupovna moć

Članovi Nezavisnih hrvatskih sindikata na čelu s predsjednikom Krešimirom Severom zgroženi su najavom povećanja cijena Zagrebačkog holdinga.

– To je udar koji većina građana neće moći podnijeti. Od onih koji upravljaju Gradom očekujemo odgovornost prema onima koji su im dali svoje povjerenje i ukazali čast pa bi bilo logično da se u ovoj dubokoj krizi traže rješenja koja će građanima olakšati stanje, a ne ih gurnuti još dublje – izjavio je Krešimir Sever u obraćanju javnosti.

Iz NHS-a upozoravaju da velik dio građana Zagreba živi na rubu egzistencije, standardom u kojem su se odrekli puno toga.

– Građani su prisiljeni drastično štedjeti na odjeći, obući, kućanskim uređajima, popravcima u svojim domovima, energiji, potrošnji vode (koliko je moguće), mijenjaju navike pri kupnji higijenskih potrepština, a sve više štede i na hrani. Dignu li se sada cijene u Zagrebačkom holdingu, a riječ je u pravilu o nečemu gdje obitelji, građani ne mogu štedjeti više zbog vrste usluga i njihovih cijena, to će ih zbog udjela troška stanovanja u ukupnom mjesečnom trošku bacati na koljena, tuže se sindikati.

Smatraju neprihvatljivom izjavu gradonačelnika Milana Bandića o tome kako se "četiri godine kreditiraju građani nepodizanjem cijena".

– Nije Holding neuspješan zbog građana pa da oni to moraju platiti. Niti je neuspješan zbog zaposlenih u Holdingu pa da se sve loše funkcioniranje toga megagubitaša lomi i preko jednih i preko drugih – naglasio je Sever najavljujući kako sindikati očekuju od onih koji vode Zagreb da to čine služeći interesima građana.

Podizanje cijena Holdinga sigurno nije nešto što je u interesu građana niti može doprinijeti njihovu zadovoljstvu, nego će ih gurnuti još dublje u glib u koji su zbog krize, ali i cjelovite gospodarske i socijalne situacije, potonuli.

U svom obraćanju javnosti NHS je zatražio odustajanje od podizanja cijena Holdinga, kao i na hitnu sjednicu GSV-a Grada Zagreba kako bi se na njoj raspravilo pitanje funkcioniranja Holdinga i naplaćivanja njegova lošeg funkcioniranja od građana i gospodarstva.

Komentara 3

ME
Medici
11:53 19.12.2011.

Najveće prijevara od osnutka ove države je osnivanje Holdinga. Ako me pamćenje dobro služi, tada se govorilo da će računi biti manji radi transparentnosti i ujedinjenja....a ono..krađa, lopovluk, prijevare. Kradu svi, od čistačice do Čovića..ma prokleti bili. A ti Bandiću nosi se odakle si došao....Fuj

BU
bubimima
20:29 19.12.2011.

Banditski argumenti za posklupljenja su: 1.Cijene se nisu mijenjale četiri godine. A da li je možda u te četiri godine standard Zagrepčana porastio pa tako mogu platiti više cijene? 2. Cijene vode i prijevoza u Zagrebu su najmanje u usporedbiredbi s drugim gradovima. Tako i mora biti jer je broj korisnika tih usluga neusporedivo veći u Zagrebu. Sve ostalo bi bilo odraz nesposobnog upravljanja i/ili bezočne pljačke. A da li će smanjiti najveći prirez u Hrvatskoj, pa da se i tu Zagreb izjednači s drugim gradovima?

Avatar Baba Vanga
Baba Vanga
21:21 19.12.2011.

Javna nabava je karcinom koji je izjeo Holding . Nastimani natjecaji kojima se izvlace milijarde u zadnjih desetak godina. Najmanje su krivi radnici i cistacice . Rukovodeci kadar zasticen svojim partijskim knjizicama unistava Holding godinama.Place bi trebali dobivati prema ucinkovitosti, za svaku nabavu koja je sumnjiva ili bez vise ponuda oduzimati imovinu i djeliti otkaze. Sindikalni povjerenici koji su se prodali za bolja radna mjesta i vece koeficjente takoder zasluzuju svaku pokudu.. Bernardicu nakon ovog danas SRAM TE BILO,,,,,,tko te je usutkao ????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije