Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sutra novi pregovori

Sindikati od Uprave Holdinga traže da štede prvo na sebi

kune
arhiva VL
29.02.2012.
u 16:00

Tražili smo od uprave da podastre podatke o tome gdje su štedjeli na svojim pravima, plaćama ili ostalim beneficijama – objasnio je Darko Kleinberger, predsjednik sindikalne pregovaračke koordinacije.

Osim poskupljenja koja su udarila po džepovima građane Zagreba, uprava Holdinga konsolidaciju poslovanja nastavlja tražiti i smanjenjem sredstava koje izdvaja za plaće 13 tisuća svojih zaposlenika te njihove jubilarne nagrade, božićnice, regrese. No, unatoč upornosti, nastojanja uprave za ovim oblikom ušteda ne nalaze na plodno tlo kod sindikata, s kojima će se sutra ponovno na pregovore.

– Tražili smo od uprave da podastre podatke o tome gdje su štedjeli na svojim pravima, plaćama ili ostalim beneficijama – objasnio je Darko Kleinberger, predsjednik sindikalne pregovaračke koordinacije.

Holding nije na koljenima, ali je poslovanje opterećeno dugovima iz prošlosti koji se penju na pet milijardi kuna i uvelike bi moglo zaprijetiti isplati plaća, stoga uprava priželjkuje ukidanje “jubilarki”.

– Lako je njima ukidati nagrade kada ni jedan menadžer ne ostaje na svom radnom mjestu dulje od pet godina – objasnio je Kleinberger. Za ovu godinu one iznose 50 milijuna kuna, odnosno od 700 kuna za pet godina radnog staža do 24 tisuće kuna za 40 godina.

Komentara 6

KK
KINGS KlNG®
16:15 29.02.2012.

holding je smiješan ! ....a kao i sve ostalo, postavljen upravo naopačke

OB
-obrisani-
17:22 29.02.2012.

Bandićev Holding sagradio je na stotine stanova u Sopnici ( sesvete ) ,koji nisu prodani,pa eto gubitka ,koji se mora odnekuda namiriti,JE Prava Istina, a NE Novi Tramvaji ! Bandiću : Nisu Zagrebćani Mutavi !

VI
Vito
07:35 01.03.2012.

Sindikati od Uprave Holdinga traže da štede prvo na sebi Tako je smanjite plaće sidikalnim voždovima - i tako imaju preko 12.000 kuna, a uopće ne štite zaposlene...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije