Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podrška Stojedinici

Sindikat Preporod traži izmjenu Zakona o elektroničkim medijima

Maroje Stjepović
Žarko Bašić/PIXSELL
12.08.2011.
u 22:14

Legendarni zagrebački Radio 101 kolateralna je žrtva nedavno izmijenjenog zakona

Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod stao je na stranu Radija 101. Pozvao je saborske zastupnike da na rujanskoj sjednici izmijene Zakon o elektroničkim medijima, i to tako da se ostvare zakonske pretpostavke koje će radnicima Radija 101 omogućiti nastavak rada.

Naime, kako nam je objasnio stečajni upravitelj Maroje Stjepović, Radio 101 nije moguće prodati jer novi zakon, koji je donesen u srpnju, ne dopušta prenošenje koncesije i time je poznatu radijsku postaju stavio u “pat poziciju”. Onemogućilo je to i Jurja Hrvačića, vlasnika Media servisa, da kupi Stojedinicu.

Opstanak trgovačkog društva bio bi moguć jedino da se dugovi pretvore u udjele u tvrtki, no kako su među vjerovnicima i država i ZAMP, to nije moguće.

– Odgovaralo bi nam da se donese novi zakon po kojem bi bio moguć prijenos koncesije. Zakon je samo kozmetika koja ne ide u korist transparentnosti medija – kaže Stjepović koji na pitanje je li došao kraj legendarnom zagrebačkom radiju nije mogao odgovoriti.

Komentara 1

VI
Vito
07:34 14.08.2011.

kaže Stjepović koji na pitanje je li došao kraj legendarnom zagrebačkom radiju nije mogao odgovoriti. Da, došao je kraj tom tipu radijskog programa... Ono što nije uspjelo franji tuđmanu, uspjelo je vremenu - pregazilo ih vrijeme... Zaboravili su da onioni više nemaju 20, nego 40, nemaju 30, nego 50, nemaju 40, nego 60 godina i da nekadašnje ideje kojima su uspješno zauzimali medijski prostor više nisu zanimljive mladima, a stari su i tako oguglali na nepravdu pa više niti ne slušaju... Politika koju vodi partija na vlasti, čak i oporba, su toliko suhoparne i dosadne da se više niti nema čemu rugati, jer je sve što izgovore tragedija, dobro plaćena od pljačke građana... Kako takav program onda pretvoriti u nešto zanimljivo, nešto što će slušati svi, kao što je to nekad bilo sa stojedinicom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije