Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pregovori

Sindikalisti ne daju svoje plaće, a vlast se ne odriče putovanja

bandic
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
17.05.2012.
u 08:00

Želimo da svi korisnici proračuna snose teret štednje. Nama se režu plaće, a što je sa zaposlenima u gradskim četvrtima, zastupnicima u Skupštini, što je s brojnim savjetnicima gradonačelnika, pitaju se sindikati

Prema ovogodišnjem planu potrošnje gradske uprave, 3,7 milijuna kuna bit će potrošeno na službena putovanja, cvijeće, restorane i catering, stavke koje su prošle gotovo neokrznuto pri mjerama štednje. Istovremeno gradska vlast neće moći uštedjeti ni na plaćama zaposlenika jer su pregovori završili neuspješno, zbog čega će najavljeni gradski projekti biti usporeni. Primjerice, Branimirova će se raditi trak po trak.

Sindrom Grčke

– Želimo da svi korisnici proračuna snose teret štednje. Nama se režu plaće, a što je sa zaposlenima u gradskim četvrtima, zastupnicima u Skupštini, što je s brojnim savjetnicima gradonačelnika, što oni rade i koliko su plaćeni – pita Božena Strugar, predsjednica Sindikata u predškolskom odgoju i obrazovanju.

Ujedinjeni gradski sindikati traže promjenu pristupu trošenju gradskog novca.

– Ne možemo pristati na smanjenje naših materijalnih prava jer su u posljednje tri godine zaposleni u vrtićima, ustanovama kulture te vatrogasnim postrojbama radili više s manje ljudi zbog zabrane zapošljavanja – iznosi Ljubica Pilić, glavna tajnica Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi.

Iz Sindikata kažu da tete u vrtićima nemaju zamjenu kada ostanu na bolovanju, rade u grupama koje dvostruko premašuju dopušteni broj djece, da nedostaje vatrogasaca, rade prekovremeno...

– Ne može se dijeliti više od onoga što se zaradilo – ponavlja gradonačelnik Milan Bandić, koji je udario u gotovo sve gradske investicije planirane za ovu godinu, a neće, poručuje, odustati ni od smanjenja plaća. A sve, kako je komentirao, jer ne želi u Hrvatskoj vidjeti sindrom Grčke. Ipak, upravo u ovoj kriznoj godini Ured Milana Bandića najviše će putovati jer su za aviokarte i hotele rezervirali 468 tisuća kuna. Najviše će potrošiti i na restoranske usluge, 197 tisuća kuna od gotovo pola milijuna namijenjenih gradskoj upravi u tu svrhu.

Cateringa i druge hrane i pića gradska se uprava se još teže odrekla pa će ga naručivati za milijun i 180 tisuća kuna. Čak 350 tisuća kuna za catering uz dodatnih 200 tisuća kuna za ostale prehrambene proizvode i pića potrošit će i Gradska skupština, a slijedi ih Ured za strategijsko planiranje i razvoj grada koji će, osim izdašne svote za ručkove u restoranima, 197 tisuća kuna potrošiti i na čašćenje u uredu. Gradonačelnik je tu nešto uštedio pa će svoje uzvanike počastiti za 94 tisuće kuna.

Tuljci za kamen temeljac

Nabava cvijeća i cvjetnih aranžmana poput vijenaca, rezanog cvijeća, cvijeća u posudama te bor za Božić Grad će stajati 344 tisuće kuna, od čega će najviše potrošiti gradonačelnik, 146 tisuće kuna. Zanimljivo je i da će gradonačelnikov ured potrošiti i više od 100 tisuća kuna za poklone s motivima grada te 10 tisuća kuna za tuljce za polaganje kamena temeljca.

Komentara 4

DU
Deleted user
08:19 17.05.2012.

čovjek koji ima gotovo 300 kaznenih prijava (je li moguće da su baš sve neosnovane??), ne bi smio odlučivati ni o vlastitoj imovini a kamoli o gradskoj...

Avatar Kairosa
Kairosa
11:38 17.05.2012.

A čuj dobro zaleđe.Da ne pričam o cipeli koji je dobio drot koji ga je vidio pijanog.Pitam se što bude radio kad ne bude gradonačelnik.

DE
detour
12:22 17.05.2012.

zasto milan bandic do danas nije uhapsen?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije