Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U iščekivanju filma

Sila se probudila u Zagrebu

Stormtrooper
Foto: Lorik Sopi, Fullscreen
1/5
12.12.2015.
u 13:45

Udruga ljubitelja Ratova zvijezda organizira prvi Star Wars dan: Stižu Darth Vader, Stormtrooper, Jediji, Boba Fett...

Sila je jaka ovih dana. Cijeli je svijet zahvatila groznica iščekivanja filma „Sila se budi“, 7. epizode slavne sage Ratovi zvijezda. Ni, Zagreb nije iznimka. Svi jedva čekaju film, a zamislite kako je tek pasioniranim fanovima, kojima je već dosta niza trailera i žele konačno vidjeti pravu stvar i cijeli film.

Navjerniji fanovi već su prije više tjedana kupili kino ulaznice. Štoviše, udruga ljubitelja Ratova zvijezda Mos Croatia Spaceport, koja postoji već 14 godina, odlučila se zakupiti cijelu kino dvoranu u Cineplexxu u City Centru East, te pozvati fanove da zajedno pogledaju novi film već 16. prosinca u ponoć.

S obzirom na to da su prequeli filma bili dosta loši, malo je reći da se od sedme epizode očekuje puno. I onda kada sjedneš u dvoranu i krene film, jednostavno želiš imati mir za gledanje, a istovremeno i atmosferu dostojnu filma. Tako smo došli na ideju da napravimo projekciju samo za članove udruge na koju će se moći ući uz predočenje članske iskaznice – priča nam Matija Matečić, predsjednik udruge.

Ako vas zanima takva mogućnost informirajte se na web adresi Star Wars udruge: www.moscroatia.com/uclanjenje. Samo budite brzi dok još uvijek ima mjesta.

Uoči same premijere na koju će mnogi fanovi doći kostimirani održat će se i prigodni program.

Od 22 sata se okuplja kostimirana ekipa i počinje party zagrijavanja za film. Bit će nagrada, kolača s likovima iz filma, demonstracija vožnje robota BB-8, fotkanja, nagradne igre i slično. Ulazak je slobodan za sve koji žele doći u CC1 East 16. prosinca. slikati se s nama i zabaviti se prije samog filma – poziva Matija.

Dakako, ulaznice možete potražiti i u drugim kinima jer Ratovi zvijezda već i u pretprodaji obaraju rekorde pa se može očekivati da će kino-dvorane posvuda biti pune danima ako ne i tjednima.

No, sama premijera filma neće biti jedina prigoda za oživljavanje jedija i ekipe. Više kina, pa i šoping centara priprema cijeli niz prigodnih događaja.

A jedan veliki događaj organizira i sama udruga Mos Croatia Spaceport. U subotu 12. prosinca održava će se prvi Star Wars dan u Hrvatskoj (dan poslije biti će i u Splitu).

- Kada dolazi ovako popularan i dugo očekivani film kao što je slučaj s Epizodom 7, zaista je šteta ne obilježiti to maksimalno i produžiti užitak na više od puke projekcije filma. Dosjetili smo se napraviti Star Wars Dan kako bismo prije filma dočarali taj svijet svima zainteresiranima, a ponajprije se i sami odlično zabaviti. Na događanju će biti glavni kostimi iz Star Warsa, poznati Darth Vader, Stormtrooper, Jediji, Boba Fett.. a imat ćemo i kostime za klince koji će željeti sudjelovati u našim igrama. Organizator je udruga "Mos Croatia Spaceport" potpomognuta logistički ekipom iz Cineplexxa i City Center One Zagreb East koji su prepoznali atraktivnost ovakvog događanja u svome prostoru i dali nam kreativnu slobodu da napravimo najbolje i najveće okupljanje fanova u regiji – pojašnjava Matečić, te otkriva detaljno što sve posjetitelji mogu očekivati na ovoj otvorenoj 'konvenciji':

- Imat ćemo igre za djecu, nagradne sadržaje i naravno pregršt fotkanja. Za posjetitelje smo pripremili dvije igre. Igra "Force training" je igra za sve uzraste i uključuje Jedi kacigu, plašt i lightsaber za igrača. Igra "Trench run" je igra za najmlađe i uključuje eksponat koji liči na fragment Zvijezde Smrti s otvorom u koji trebate ubaciti torpedo - tj. lopticu. Osim igara pridružit će nam se ekipa iz Cinebonda koja će dofurati BB8 robota i ponuditi posjetiteljima da upravljaju njime putem mobitela. A dolazi nam i poznata 501st Legion – ekipa zagriženih fanova s filmskim kostimima koje je odobrio sam Lucas – najavljuje Matija.

Njegova vožnja tramvajem u kostimu stormtroopera ljetos je postala hit na Facebooku. Upitali smo ga za reakcije slučajnih prolaznika nakon što su naišli na 'galaktičkog' gosta.

- Ima li što zabavnije nego obući kostim iz Star Warsa kojeg svi prepoznaju i otići u grad? Odijelo imam već pet godina i rado ga obučem kad imam priliku. Izlet stormtroopera u Zagreb je bio zamišljen kao promocija servisa za izdavanje računa Solo, čiji sam vlasnik, a koji je djelomično nazvan prema liku Han Solo, moj hommage Star Warsima. Stormtrooper u tramvaju je zaista postao hit na društvenim mrežama, a taj cijeli dan u gradu je bilo jako zabavno, na primjer kad sam stao na raskrižju zelenog vala, automobili su se spontano zaustavili iako je bilo zeleno i promatrali s odobravanjem. Uvijek mi je drago kada nešto autentično pokupi veliki broj shareova i lajkova, a čak su i osobe u pozadini fotke postale „popularne“ kao cura koja jede sendvič u tramvaju koja je na kraju stavila to za svoju cover fotku. Star Wars franšiza je jedinstvena po tome što među fanovima ima i geekove i poslovnjake, muškarce i žene, zaista široku publiku pa ćete ljubitelje Zvjezdanih ratova pronaći baš svugdje - pa i na poslovnom sastanku – otkriva 'jurišnik' Matija.

U Zagrebu osim hrvatske udruge ljubitelja Ratova zvijezda postoji i udruga ljubitelja Zvjezdanih stazaUSS Croatia i obje su redoviti gosti najveće domaće SF konvencije Sferakon, koja se održava svakog proljeća na zagrebačkom FER-u.  

>> Najveće okupljanje Star Wars fanova u regiji u City Centeru one

Komentara 6

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
21:51 12.12.2015.

Darth Rodjo.

DI
dinamojavolim1
14:02 12.12.2015.

jel to novi kontrolor u ZET-u?ipak su im dali oruzje😈

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije