Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
9.-11. LISTOPADA U ZAGREBU

SFeraKon će se održati na otvorenom u Parku Ribnjak

SFeraKon 2020.
Foto: SFera
1/4
03.10.2020.
u 10:05

Bitno izmijenjeni format popularne zagrebačke SF konvencije održat će se na otvorenom, pri čemu su predavanja i mini igraonica planirani pod nadstrešnicom

Pandemijska godina ipak neće proći bez tradicionalnog okupljanja ljubitelja znanstvene fantastike i srodnih žanrova: 42. Dani znanstvene fantastike – SFeraKon 2020 održat će se 9.-11. listopada u Zagrebu u Parku Ribnjak.

Organizator, Društvo za znanstvenu fantastiku SFera, najavljuje bitno izmijenjeni format događaja, podređen trenutnim okolnostima. SFeraKon će se održati na otvorenom, pri čemu su predavanja i mini igraonica planirani pod nadstrešnicom.

Sukladno preporukama i odlukama Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, vodit će se evidencija, mjeriti temperatura organizatora i sudionika.

Foto: SFera

"Ukoliko imate simptome Covida 19 molim Vas da ostanete kod kuće, dok će na samom događaju biti potrebno održavati razmak", poručuju organizatori. 

Program će uključivati, među ostalim, kreativne radionice za djecu i odrasle, radionice izrade čarobnih štapića iz popularnog serijala o Harry Potteru, prezentacije recentnih žanrovskih romana, radionice radioamatera, dodjelu nagrade SFera i SFerica.

Od sadržaja možete očekivati znanstveno-popularna predavanja, predstavljanja literarnih djela i igara, sajam knjiga i žanrovske kvizove.

Uslijed COVID-19 pandemije, redovno, svibanjsko izdanje SFeraKona, koje je bilo planirano za 8.-10. svibnja, je odgođeno. Međutim, istog vikenda održana je prva online znanstveno-fantastična konvencija u Hrvatskoj, SFeraKORon, koja je privukla oko 1000 posjetitelja.

Dani znanstvene fanastike - SFeraKon sufinancirani su sredstvima Ministarstva kulture i medija, te Grada Zagreba.

Foto: SFera

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije