Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOST

Šestinski kišobran za pola Slovenije

29.11.2001.
u 00:00

Slovenski predsjednik Milan Kučan sa suprugom Štefom posjetio je jučer gradonačelnika Milana Bandića u gradskoj palači Dverce. Obostrano naglašavanje dobrosusjedskih odnosa i povezanosti Slovenaca i Hrvata, Kučan je oslikao i primjerom "zajedničkog kralja Matije Gupca kojeg su zažgali", te vrijednom zbirkom koja je nekoć bila u Sloveniji, a sada je u Hrvatskom državnom arhivu. Osobito je zahvalio Bandiću na njegovu angažmanu oko Slovenskog doma u Mararykovoj ulici. Mislio je na gradsku odluku kojom je nasljedniku dijela nacionaliziranog stana u Masarykovoj Grad dodijelio drugi stan, kako bi riješio vlasništvo Slovenskog doma.

Bandić je izrazio nadu da će do kraja godine u cijelosti riješiti pitanje Slovenskog doma, kako bi se građani slovenske nacionalnosti i dalje okupljali u svome prostoru. Podsjetio je na sporazum o suradnji između gradova prijatelja Ljubljane i Zagreba, što ga je s ljubljanskom gradonačelnicom potpisao u veljači, kazavši da taj sporazum svjedoči kako su glavni gradovi dviju država jedna od bitnih karika u odnosima dviju država.

Slovenski je predsjednik darovao gradonačelniku kipić Martina Krpana, uz riječi da je Krpan švercao sol iz Trsta kad su Slovenci obranili Hrvate od Turaka. Bandić je uzvratio bračnom paru Kučan s dva šestinska kišobrana. Vani je padala kiša pa je Kučan odmah otvorio veliki kišobran.

- Pokrit će pola Slovenije - našalio se slovenski predsjednik. (Ro. K.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije