Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INFOKARTA

Šest spremnika za otpad ima Tkalča, a cijela Ilica – deset

Karta ZG Holdinga
Foto: ZG Holding
08.11.2015.
u 11:26

Holding je mapirao lokacije za prikupljanje papira, stakla, plastike, tekstila te reciklažnih dvorišta. Primjedbe prima Čistoća

Holding je mapirao lokacije za prikupljanje papira, stakla, plastike, tekstila te reciklažnih dvorišta. Primjedbe prima Čistoća

Stanari najduže zagrebačke ulice, Ilice, požele li reciklirati – jer tu naviku trebaju usvojiti svi Zagrepčani – prelaskom na novi model naplate odvoza smeća na raspolaganju imaju samo deset spremnika za odvojeno prikupljanje otpada! U najdužoj ulici, naime, postavljena su četiri spremnika za papir, pet spremnika za staklo i samo jedan jedini spremnik za prikupljanje plastike – na Ilici 173 a.

Stalno će se aktualizirati

Podaci su to s informativne karte lokacija spremnika za odvojeno prikupljanje papira, stakla, plastike, tekstila i reciklažnih dvorišta na području cijeloga grada koju su izradili u Zagrebačkom Holdingu, a prezentirali je na svojim stranicama.

– Karta je informativnog karaktera te će se kontinuirano aktualizirati. Trudimo se poboljšavati usluge i približiti sustav odvojenog prikupljanja otpada našim korisnicima – poručili su iz Holdinga.

Za razliku od najduže ulice, u Tkalčićevoj je situacija puno bolja. Postavljeno je šest spremnika – po dva iz svake kategorije na dvije adrese – u Tkalčićevoj ulici 71a i u Tkalčićevoj 92. Duž Petrove ulice, pak, postavljeno je čak sedam kontejnera za papir, pet za staklo i opet samo jedan za plastiku, onaj kod kućnog broja 108. Ništa bolja organizacija i omogućavanje recikliranja nije osigurano ni stanovnicima Maksimirske, gdje je cijelom dužinom ulice postavljeno jedanaest spremnika, dok su, primjerice, u Branimirovoj ulici na jednoj adresi, onoj na kućnom broju 57, postavljena ukupno tri spremnika – dva za papir i jedan za staklo!

Za "svaki kutak"

Upravo su takvi spremnici, barem kako se početkom ove godine najavljivalo iz Holdinga, trebali biti postavljeni na više lokacija u kvartu kako bi pokrili gotovo "svaki kutak" i bili što bliže stanarima. Trebao je to biti način na koji bi Zagrepčani reciklirali i selektirali otpad te, uz najavljeni obračun po volumenu, sami sebi reducirali račune.

Međutim, taj model – stvarni volumen proizvedenog otpada – nije zaživio, a iz Holdinga pozivaju građane da svoje primjedbe i prijedloge pošalju na mail cistoca@zgh.hr

>>Na sortiranju korisnog otpada zaposlili 15 ljudi

Komentara 4

I1
i123
14:24 08.11.2015.

Gluposti. Pa valjda treba pogledati i okolne ulice.

Avatar nijeminišta
nijeminišta
08:31 10.11.2015.

"Karta je informativnog karaktera" - kažu ovi neradnici iz holdinga. pa kakvog smisla ima objavljivati kartu ako nije točna??? što mi vrijedi gledati kartu na kojoj su spremnici MOŽDA ucrtani, a MOŽDA i nisu??? strava od "posla" bandićeve ekipe...

BU
bubimima
18:00 08.11.2015.

Otkada sam dobila najnovije račune za čistoću, odlučila sam više ne odvajati otpad. I mislim da bi tako trebali postupiti svi oni koji stvaraju malo otpada, a kao "nagradu" su dobili 2 kune manji račun. Ima jako puno samačkih, dvočlanihh i penzionerskih domaćinstava u malim stanovima koji stvaraju malo otpada a sada su nagrađena samo s 2 kune manjim računom. Dok u velikim stanovima najčešće žive ili višebrojne porodice ili bogataši (koji sigurno nikada ne žive u malom stanu) i njih je Bandić izdašno nagradio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije