Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Dajemo sve od sebe"

Šef ZG Holdinga: Čistimo Zagreb, ali kao da radimo Sizifov posao

ivo čović (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/7
14.01.2013.
u 13:47

Ako ne prestane padati, proglasit ćemo elementarnu nepogodu, poruka je iz Holdinga

– Građane su danas dočekale čiste ceste, no kako snijeg pada intenzivno, nije moguće pokriti grad u svakom trenutku – kazao je šef zagrebačkog Holdinga Ivo Čović na konferenciji za medije koja je danas izvanredno održana na glavnom zagrebačkom trgu. 
Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, samo od 10 sati do podneva u Zagrebu je palo novih 20 centimetara snijega – objasnio je Čović pravdajući se da sve službe sada zapravo rade Sizifov posao. 

Sve su ekipe Zimske službe na terenu, ali na žalost, njihove rezultate ovaj novi snijeg stalno poništava, napominje. 

– Noćašnji posao odradili smo izvanredno dobro, međutim danas ipak ima problema jer snijeg kontinuirano pada pa se promet odvija otežano. Ako snijeg tijekom dana prestane padati, jamčimo da će ujutro ceste opet biti crne i prohodne – obećao je Čović dodajući kako je moguće da će proglasiti elementarnu nepogodu ako padaline ne prestanu. 

Na kraju je građane zamolio za strpljenje jer treba očistiti 2500 kilometara cesta što je gotovo nemoguć posao s obzirom na to da kontinuirano pada snijeg. 

Uz Čovića su se na Trgu bana Jelačića javnosti obratili i Alen Gospočić iz Zagrebačkih cesta i Dubravko Baričević, šef ZET-a.

– Dajemo sve od sebe, radimo. Pet tisuća tona soli na čekanju je jer dok snijeg pada nema smisla posipati – kazao je Gospočić. 

Šef ZET-a Dubravko Baričević kazao je da s tramvajima nije bilo puno zastoja, no da su neke niskopodne tramvaje povukli iz sigurnosnih razloga, da se ne bi oštetili. 

Pavle Kalinić, šef Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, po povratku s godišnjeg odmora izvijestio je da je mobilizirao dobrovoljce pripadnike Specijalističkih postrojbi civilne zaštite Grada Zagreba i dobrovoljne vatrogasce, svih 50 društava koji djeluju na području Grada Zagreba.

Oni će prema razrađenom planu čistiti snijeg u dogovorenim zonama.

Po gradskim četvrtima bit će raspoređeni na čišćenju snijega i službenici iz svih gradskih ureda Grada Zagreba koji su se dobrovoljno javili za ispomoć.

Svima će biti osigurana oprema za čišćenje snijega, lopate i sol za posipanje.

Prioritet su zdravstvene ustanove, škole, vrtići, starački domovi, okretišta i  trgovi.

>>FOTO Vjerovali ili ne, u Zagrebu je kolaps – čitateljica: Mrzim ZET!

>>FOTO Sudarila se dva autobusa ZET-a, 20-ak putnika ozlijeđeno

 

Komentara 14

NI
nikki
14:25 14.01.2013.

Iskreno, vjerujem. Nemojte se obazirati na lavez ovih gotovana, ima nas i onih koji vas shvacaju i postuju to sto radite

Avatar borbeni
borbeni
14:46 14.01.2013.

ZG Holding , kakve veze ima slika Bjelovara sa ovom temom :P

Avatar Niškorist
Niškorist
19:10 14.01.2013.

Perete Vi lovu od nas Zagrebčana !!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije