Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
100% original s 30% popusta

Second hand za dublji džep

08.01.2016.
u 15:57

U dućanu se prodaje odjeća i obuća koja nije nova, ali je markirana. Klijentice su glumice, pjevačice, liječnice...

Ljubitelji brendirane odjeće svoje su mjesto pronašli u Dežmanovu prolazu 2, gdje u second hand varijanti mogu kupiti i marke koje ne mogu pronaći ni u jednoj trgovini u Hrvatskoj. Zadovoljni iziđu jer original skupe robe s potpisom nabave za 30 do 40 posto cijene nove. Svoju odjeću preko Vintage Mademoiselle & Antiquité trgovine prodaju mnogi vlasnici skupih odjevnih predmeta – klijenti su službenice, liječnice, glumice, pjevačice, nabraja vlasnica trgovine Loredana Čubrilović.

Sve dobro provjere

– S klijenticom dogovorimo cijenu koja ide njoj, a novac dobije kad se odjeća proda. Šalju nam je i donose iz cijele Hrvatske, a žene koje prodaju uglavnom istovremeno i kupe nešto drugo. Jedini nam je uvjet da je roba s potpisom i da je uščuvana. Svaki komad koji dobijemo provjerimo kako bismo bili sigurni da je original. Na početku se znalo dogoditi da žene donesu uglavnom torbice koje su lažnjaci. Najčešće su to bili predmeti koje su dobile na poklon pa bi razočaranje bilo to veće. Na račun poklonjenih stvari koje se ne sviđaju ženama, kao i zbog pogrešno kupljenog broja, dobijemo i puno potpuno nove robe – kaže L. Čubrilović, koja trenutačno ima 250 klijentica koje se preko nje rješavaju odjeće koju više ne žele nositi.

Ona je modna dizajnerica, a prije je imala butik. Na ideju o otvaranju second hand trgovine s brendiranim komadima došla je sasvim slučajno.

– Kupila sam jednu Luise Vuitton torbu koja mi se nije sviđala. Nisam znala što ću s njom. Budući da mi kći živi u Belgiji, pokušala sam je ondje prodati u trgovini, ali su mi rekli da oni ne otkupljuju, već novac dobijem nakon što prodaju torbu. I tako mi je sinulo što ja trebam raditi – objašnjava L. Čubrilović.

I upravo su torbice u njezinoj trgovini najtraženije. I najružnije Vuitton ili Diore torbice se, kaže, prodaju za nekoliko dana. Uglavnom se kupuju, a i najskuplje su, torbe koje se ne mogu nabaviti u Hrvatskoj: Vuitton, Diore, Celine, Chanel, Furla ili Miu Miu. Trenutačno im je najskuplja Chanelova torbica za 12.000 kuna. Imaju i crnu torbu Celine, kakvu je u predizbornoj kampanji nosila HDZ-ovka Josipa Rimac, a cijena joj je 500 eura.

Najjeftinija je, pak, mala Genny za 650 kuna, YSL za 900 i tražene Furline torbe koje se mogu naći za 700 do 1200 kuna.

Blago za upućene

– Mnogo informacija o novim trendovima i kvaliteti odjeće s potpisom saznamo od naših mladih cura koje su na studijskim razmjenama ili radu u inozemstvu. Imamo takvih komada, a prepoznaju ih samo dobro upućeni kupci – kaže L. Čubrilović i za primjer daje sako marke Comme des Garçons koji je u rangu Diora. Kod njih stoji 850 kuna, a novi je 500 do 600 eura. Tražene su i second hand cipele s potpisom: Manolo Blahnik, Louboutin, Miu Miu, Chanel, Luis Vuitton.

Odjeća je najjeftinija. Majice se mogu naći za 150 do 300 kuna, a sakoi za 400 do 600 kuna.*

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije