Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREUZELI ODGOVORNOST

SDP: Zagrepčani, oprostite nam za loše odluke!

milanović
Tomislav Miletić/PIXSELL
18.03.2010.
u 12:16

- Mi se kao klub ispričavamo građanima i građankama za sve pogreške koje smo do sad napravili, a koje su nanijele štetu - kazala je zastupnica Mirela Holy.

Zagrebački SDP, na tematskoj sjednici Gradske skupštine o urbanizmu i strategiji razvoja grada, ispričao se građanima Zagreba za sve odluke koje su odvele grad u pogrešnom smjeru. Preuzeli su tako odgovornost za sve poteze gradonačelnika Milana Bandića koji je do studenog prošle godine bio njihov član. Uime Kluba SDP-a ispričala se zastupnica Mirela Holy.

- Mi se kao klub ispričavamo građanima i građankama za sve pogreške koje smo do sad napravili, a koje su nanijele štetu. Razlog donošenja loših odluka nije bila samo slijepa politička poslušnost već i loša informiranost. Možda su neki bili obmanuti - kazala je Holy, najavljujući da će tematska sjednica o urbanizmu biti prekretnica u odnosu prema razvoju grada.

M. Holy kazala je da u Zagrebu ne postoji sustav prostornog planiranja te da se grad razvijao u pravcu u kojem nije smio.

- Gradili su se veliki stambeni kompleksi, trgovački centri i garaže, a nije se radilo na tome da Zagreb bude i administrativno središte pa nema kongresnog centra - kazala je Holy.

Ovim potezom SDP je preuzeo odgovornost i za oduzimanje dijela pješačke zone u Varšavskoj za gradnju ulazne rampe u kompleks Hoto-grupe. Gradski zastupnici sada predlažu Bandiću da pregovara s investitorom Tomislavom Horvatinčićem da u projektu smanji broj podzemnih etaža, odnosno parkirališnih mjesta kako bi se u blok moglo ući samo kolnim ulazom. Na taj su se potez odlučili da se u javnosti barem djelomično "operu" od odgovornonosti iako su svjesni da Bandić nema namjeru pregovatari s Horvatinčićem jer i zastupnicima i Bandiću jasno da je projekt u fazi iz koje nama povratka. Gradonačelnik Bandić jučer se nije pojavio na sjednici Skupštine već je otputovao u Beč.

No radno tijelo Skupštine, u kojem su bili predstavnici svih klubova, donijelo je zaključak o viziji Zagreba u budućnosti, nakon trosatnog vjećanja, ostalo je pri stavu da Bandić počne pregovore s Horvatinčićem da odustane od većeg broja podzemnih etaža te da se s radovima ne počinje dok se ne riješe spor na Upravnom sudu. No prijepor je ostao jer HNS na to nije pristao na to već su tražili da u zapisnik uđe kako oni smatraju neprihvatljivim da se javna površina koristi za izgradnju garaže te da se treba naći alternativno rješenje.

Ključne riječi

Komentara 189

PE
pehardro
17:39 18.03.2010.

...KASNO...!!! Ipak su vam dobro plaćene pozicije i namještenja bili važniji od PRAVA I PRAVDE...

PR
Pravedni.
11:43 19.03.2010.

ADMINE.....sto ti smeta....???...istina.......???

BO
bobika
13:47 18.03.2010.

behazejci dobro nam došli...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije