Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konferencija

SDP: Zagreb je posljednji među europskim metropolama u rješavanju problema otpada

Etlinger
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
15.02.2017.
u 15:39

- Kante su prepune, smeća je posvuda, kontejneri se ne prazne, ne zna se ni točan raspored odvoza - rekao je gradski zastupnik Dominik Etlinger.

Da je Zagreb posljednji među europskim metropolama u rješavanju problema s otpadom smatra Gradski ogranak SDP-a. Tema otpada bila je jedna u nizu na njihovoj današnjoj konferenciji uoči sjednice Gradske skupštine.

- Kante su prepune, smeća je posvuda, kontejneri se ne prazne, ne zna se ni točan raspored odvoza - rekao je gradski zastupnik Dominik Etlinger koji se dotaknuo i pitanja stavljanja bicikala na vozila javnog prijevoza, a osvrnuo se i na pročišćivač otpadnih voda i problem koncesije u kojem je istaknuo davanje 7 milijardi kuna koncesionaru u periodu od 24 godine

Na konferenciji se govorilo i to poprilično žustro o Osnovnoj školi Alojzija Stepinca na Vrbanima.

- Deset godina ćemo kroz kredit plaćati novi prostor Osnovne škole Alojzija Stepinca, a od toga Zagreb neće imati ništa - zaključio je Zvane Brumić, predsjednik kluba zastupnika SDP-a. Dotaknuvši se sanacije proćelja zgrada dodao je kako bi Grad Zagreb i država trebali sjesti i popričati kako bi se izradio sustavni projekt gdje će se zajedno urediti energetska obnova sa samim izgledom fasade. Energetska obnova najvjerojatnije neće biti moguća u skladu s direktivama Europske Unije, dok će same fasade biti obnovljene iz proračunskog novca.

Brumić je izjavio i kako mjesna samouprava nije dovoljno kvalitetno opremljena kadrovima da bi mogla raditi onaj posao koji je na nju spušten.

- Problem je što se vjećnici nalaze ispred građana koji imaju svoje zahtjeve, a s druge strane programe i kriterije im određuje netko drugi - dodao je Brumić.

Ključne riječi

Komentara 2

SV
sviralo
14:14 16.02.2017.

Miki o tome mozga vec 5 mandata, ali sada ce on to...

AA
aaagotal
08:17 16.02.2017.

A u Adventu smo najbolji? To valjda po onoj, iz vana juj, a iz nutra fuj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije