Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Taktike nakon izbora

SDP zadržao vodstvo nad HDZ-om za 16.000 glasača

28.08.2014., Zagreb - U Gradskoj skupstini odrzana je tematska sjednicana o gospodarenju otpada. Davor Bernardic, Andrija Mikulic. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
13.01.2015.
u 09:00

Planove za dolazak na vlast zasad im kvari samo Milan Bandić

Andrija Mikulić i Davor Bernardić, šefovi gradskog HDZ-a i SDP-a, na nedjeljnim izborima odradili su velike poslove za svoje stranke.

Obojica su upregnuli sve članove kako bi privukli što više simpatizera da izađu na izbore i zaokruže njihova kandidata. I jedan i drugi šef stranke imaju razloga za zadovoljstvo – Bernardić je uspio SDP održati i dalje na prvom mjestu u metropoli, dok je Andrija Mikulić poslao poruku i svojoj stranci i građanima da pod njegovim vodstvom zagrebački HDZ raste.

Pola grada za HDZ

U gotovo ravnopravnom ishodu, SDP je s koalicijom za dlaku ipak odnio pobjedu nad HDZ-om i partnerima u Zagrebu, što najavljuje buduću oštru borbu i za vlast, pri čemu im međusobno rivalstvo za čelno mjesto 'kvari' aktualni gradonačelnik Milan Bandić. Na izborima u nedjelju Ivo Josipović dobio je u Zagrebu, naime, oko 16 tisuća glasova Zagrepčana više od Kolinde Grabar-Kitarović, odnosno za njega je glasovalo 216.290 Zagrepčana ili 51,89 posto, dok je za Grabar-Kitarović glasovalo njih 200.573 ili 48,11 posto. HDZ je, nakon izbora za EU parlament, ponovno doživio velik uspjeh, njihova je kandidatkinja dobila gotovo 50 posto podrške, odnosno više od 200 tisuća glasova. Analizom biračkih mjesta jasno se dolazi do zaključka da je veću podršku imala u rubnim dijelovima grada, već tradicionalno sklonim gradonačelniku Milanu Bandiću.

– Rezultati su nam na svakim izborima sve bolji, sada smo pokazali da smo gotovo na 50 posto podrške – kazao je Andrija Mikulić, šef zagrebačkog HDZ-a. Iako ponosan na uspjeh, neodređen mu je odgovor na pitanje kad će ući u koaliciju s HSLS-om u Gradskoj skupštini, što je najavio nakon prvog kruga izbora.

SDP spreman za izbore

– HDZ osmišljava svaki svoj korak i povlači ga kad nam to nabolje odgovara – kazao je Mikulić.

Na pitanje hoće li HDZ, dođe li do prijevremenog izbora za gradonačelnika (što je opcija ako Milan Bandić podnese ostavku), imati svog kandidata ili će nastupiti zajedno s HSLS-om i HSS-om, kazao je da je o tomu još neozbiljno razgovarati, no da za svaki scenarij imaju odgovor. Zadovoljstvo rezultatom ne kriju ni u SDP-u. Šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić kazao je da su u drugom krugu odnijeli pobjedu dobivši potporu 80 tisuća Zagrepčana više nego u prvom krugu.

– Dobili smo oko 16 tisuća glasova više od velike koalicije HDZ-a. Pokrili smo glasove iz Bosne i Hercegovine, no Dalmaciju nismo mogli – kazao je Bernardić. Dodao je da je svaki od sedam tisuća članova zaslužan za rezultat.

Komentara 6

Avatar uprknuce1
uprknuce1
08:32 14.01.2015.

Što Milanović može proliti, to ni Bauk ne može posušiti!

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
12:32 13.01.2015.

Boli briga i HDZ i SDP. Izgubili su građani Grada Zagreba ;(

DU
Deleted user
00:56 16.01.2015.

Izgubio i Dinamo. Upravni sud odbacio tužbu Dinama: održite Skupštinu i Uskladite Statut sa novim Zakonom o udrugama. Dinamo je pokušao osporiti nadležnost Sportske inspekcije uz tvrdnju kako nadležnost nad poslovanjem i djelovanjem GNK Dinamo pripada Gradskom uredu za opću upravu Grada Zagrebu. No tužba je odbačena zato što Dinamo nije iskoristio pravo na redoviti pravni lijek - žalbu, što je prema Zakonu o upravnim sporovima razlog za odbacivanje tužbe. Diletanti, pali na pravnoj sitnici, a VL o tome ni riječi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije