Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Amandmani

SDP spašava ZET novcem za promidžbu i intelektualne usluge

rađenović
Robert Anić/PIXSELL
12.07.2010.
u 12:13

Igor Rađenović: Klub Croatia Sesvete dobiva višemlijunsku potporu, a pola momčadi mu je u zatvoru.

SDP će amandmanima na izmijenjeni proračun koji je predložio gradonačelnik Milan Bandić na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine pokušati spasiti ZET kojemu je gradonačelnik uzeo 95 milijuna kuna za subvencije besplatne vožnje i leasing tramvaja.

Tri su amandmana teška 98 milijuna kuna predložili na današnjoj konferenciji za novinare, a najvećim amandmanom predložili su stavke s kojih treba oduzeti iznos koji gradonačelnik želi uskratiti ZET-u.

- Vrlo je teško raditi amandmane jer su stavke netransparentne i ne znamo kuda ide novac. Velikim amandmanom predložili smo da se četiri milijuna kuna uzme potpori vrhunskom sportu, čitaj Dinamo. Manjim amandmanom predlažemo da se s iste stavke uzme još milijun kuna - kazao je Igor Rađenović napominjući da višemilijunsku potporu dobiva i nogometni klub Croatia Sesvete čija je polovica momčadi u zatvoru (osumnjičeni u akciji Offside).

Novac su uzeli sa stavaka troškova reprezentacije svih ureda, namještaja, marketinga i intelektualnih usluga, a Uredu gradonačelnika uzeli su milijun kuna za promidžbu. Boris Šprem, predsjednik Skupštine, upozorio je da je predloženim rebalansom proračuna mjesnoj samoupravi uzeta četvrtina budžeta.

- Mjesnoj samoupravi ide pet posto proračuna, a koordinacijom gradonačelnika, Vijeća četvrti i predsjednika Skupštine dogovoreno je da ta stavka iduće godine bude 7,5 posto. Predloženim smanjenjem mjesnoj samoupravi proračun je pao na tri posto, čime je obećanje prekršeno - kazao je Šprem.

Proračun koji je za 2010. bio planiran na 7,4 milijarde kuna gradonačelnik je predloženim rebalansom smanjio na 6,95 milijardi kuna, a do kraja godine opet će se ići u izmjene proračuna.

Komentara 4

AU
autoritet
13:35 12.07.2010.

Ove komunjare treba već jednom nogirati Uništili i poseljačili su nam grad potpuno

DU
Deleted user
14:22 12.07.2010.

SDP s Bandićem na čelu uništio ZET dajući gotovo svima besplatnu vožnju,a onda u novinama prikazuje kako se daju velike subvencije za ZET.A sad na kraju uskraćuje subvencije jer su skužili da je sustav neodrživ,Rezultat svega:putnici koji se 2010.voze u neklimatiziranim tramvajima,vozači koji nemaju WC ni vodu na +36 i novi tramvaji koji većim dijelom leže po garažama neispra vni za promet.Skupo plaćeni i neodržavani,a vozimo se u starim kramama.Pa pobogu čemu smo onda kupovali nove tramvaje?

TO
tor
20:48 12.07.2010.

12.07.2010. u 14:22h Sfjonš je napisao/la: SDP s Bandićem na čelu uništio ZET dajući gotovo svima besplatnu vožnju,a onda u novinama prikazuje kako se daju velike subvencije za ZET.A sad na kraju uskraćuje subvencije jer su skužili da je sustav neodrživ,Rezultat svega:putnici koji se 2010.voze u neklimatiziranim tramvajima,vozači koji nemaju WC ni vodu na +36 i novi tramvaji koji većim dijelom leže po garažama neispra vni za promet.Skupo plaćeni i neodržavani,a vozimo se u starim kramama.Pa pobogu čemu smo onda kupovali nove tramvaje? ma sve si 100% točno napisao, samo......koga to briga? hoće li neko pitati bandita di je lova od tramvaja? di je lova za sve one poslove koje je podijelio kumićima i prijateljima, a holdingovi radnici onda postaju višak? zašto niko neće kupiti taj tramvaj za koji bandić veli da proizvod naše pameti! 60% ih leži u \"šturcu\" jer nevaljaju! pa vidiš koliko starih vozi po gradu! ali nas građane tak i tak niko , pa ni bandić ne pita šta će raditi sa našim novcima. njegove promašene projekte će tako i tako platiti zagrebačka raja koja ga je i držala na tronu ovoliko vrijeme. zagrebčani(ako vas još ima), svaka vam čast na vašem mazohizmu!! pljuc!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije