Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradska skupština

SDP-ovac Zvane Brumnić napao Bandića 
da je lagao vijećnicima o prodaji obveznica

 43. sjednica gradske skupstine grada Zagreba
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
22.07.2016.
u 17:07

Kao i mnogo puta do sada, tako je i jučerašnja sjednica Gradske skupštine protekla u verbalnom ratu gradonačelnika i oporbe

Britanski trg sada izgleda baš onako kako je odavna trebao, baletna škola neće se preseliti iz centra Grada u Gračane, Zagrebački plesni centar ne može imati bolju podršku od one koju već ima, a na Savici će se naći rješenje i za crkvu i za park – zaključci su to gradonačelnika Bandića nakon jučerašnje sjednice Gradske skupštine.

Uvođenje reda

I način na koji, kaže to i sam Bandić, želi uvesti red u Gradu. A baš taj red ogleda se u činjenici da se na jučerašnjoj sjednici pod okriljem višesatne rasprave provlače već devete, čisto tehničke izmjene Odluke o izradi izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana, kao i odluka o stavljanju izvan snage Odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja Gračani – Dolje, dok novi, obećani GUP u ovom sazivu Skupštine uopće nije donesen.

Upravo su potonje odluke, koje su u svojim izvornim oblicima strateški dokumenti Grada, kažu oporbenjaci, ujedno ogledalo u kojem se odražava kako se u Zagrebu rješava problem urbanizma.

– Imali smo odluku o donošenju plana Gračani – Dolje, pa smo imali ispravke te odluke, pa smo imali izmjenu plana, nakon toga smo radili izmjene GUP-a, pa smo onda predefinirali zonu u jednu da bismo sada na kraju maknuli obvezu donošenja plana Gračani – Dolje – slikovito je opisao Zvane Brumnić (SDP), kritizirajući odgovorne da uopće nemaju viziju onoga što doista žele ostvariti.

Prozvao Bandića za laži

– Toliku količinu nepovezanosti u donošenju odluka bolje je staviti izvan snage – zaključio je Brumnić. A baš je on jučer bio jedini zastupnik koji je Bandića prozvao za laži. Naime, podsjetio ga je da je nakon dvije tajne sjednice Skupštine, na kojima se raspravljalo o obveznicama Holdinga, koje su sada ponuđene na domaćem tržištu, obećao prije donošenja konačne odluke održati javnu sjednicu pa tek onda odlučiti.

– Informirali smo koliko smo o toj temi mislili informirati javnost. Nemojte govoriti da lažem – odgovorio mu je gradonačelnik Bandić svjestan da je obećanje o transparentnoj odluci o obveznicama najvećeg gradskog društva prekršio.•

>> O čemu šute u gradskoj skupštini dok danas tajno zasjedaju

Komentara 7

ZV
Zvonko60
20:59 22.07.2016.

Kad ćemo se riješit vjecnih osoba Treba ogranicit mandat.

DU
Deleted user
19:54 22.07.2016.

Pa i Bandić je SDPovac, barem bio, daklem ako laže onda je to partijska škola laži pa bi to partijski drug mogao lako prepoznati.

OB
ObrenM
19:30 22.07.2016.

Obzirom da se je javio SDP-peov vazelinac, to je siguran podatak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije